Росія та ОАЕ пропонували Дурову дипломатичну допомогу, але він відмовився, – Politico

Читать на русском
Росія та ОАЕ пропонували Дурову дипломатичну допомогу, але він відмовився, – Politico
Росія та ОАЕ пропонували Дурову дипломатичну допомогу, але він відмовився, – Politico

«З відповідною особою було припинено контакт із російським консульським захистом та візитом у консульство Еміратів, проте він погодився з тим, щоб посольство Еміратів знало про його ситуацію», — повідомив представник.

ОАЕ підтвердили, що перебувають на зв’язку з французькою владою та представниками Дурова у цій справі.

Видання повідомляє, що однією з перших заяв Дурова після затримання в аеропорту Парижа були слова поліції про те, що він прилетів до Франції, щоб повечеряти з Макроном, а зовні на нього чекала машина з водієм. В офісі президента Франції зазначили, що йому не повідомляли про приїзд Дурова.

Поліція продовжила затримання, і тоді Дуров використав право на телефонний дзвінок і зв’язався з Ксав’є Ньєлєм – одним із найвідоміших мільярдерів Франції, співвласником газети Le Monde.

Видання підкреслює, що у Дурова, чиї статки оцінюються більш ніж у 15 мільярдів доларів, мало друзів серед банкірів, інвесторів і підприємців, які представляють паризьку еліту.

«Це майже якби він був ніким», — зазначив колишній чиновник французького Міністерства фінансів.

Крім того, Politico повідомляє нові деталі розслідування проти Дурова. Воно почалося з таємної операції, під час якої агент під псевдонімом зв’язався з ймовірним сексуальним злочинцем у Telegram, і той розповів, як переконував неповнолітніх дівчаток надсилати йому "власноручно виготовлену дитячу порнографію" і навіть зізнався у зґвалтуванні молодої дівчини.

Тоді слідчі зажадали від Telegram надати справжню особу цієї людини, але платформа відмовилася.

05.09.2024-різне eiqeeiqtuiddeant

Дата і час 06 вересня 2024 г., 12:48     Переглядів Переглядів: 4305