На Хмельниччині чоловік ухилився від мобілізації і отримав вирок суду

Читать на русском
На Хмельниччині чоловік ухилився від мобілізації і отримав вирок суду
На Хмельниччині чоловік ухилився від мобілізації і отримав вирок суду

На Хмельниччині суд визнав винним чоловіка і призначив йому покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі за ухилення від мобілізації. Він намагався виправдати свої дії хворобою матері.

Судове засідання неодноразово переносилося, щоб надати можливість обвинуваченому з’явитися до ТЦК та СП, але чоловік жодного разу не скористався цією можливістю. Це зазначено у вироку Теофіпольського районного суду Хмельницької області.

Військовообов’язаний громадянин отримав повістку 8 квітня, в якій було вказано, що 15 числа він зобов’язаний з’явитися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки для подальшого відправлення у військову частину. Чоловік проігнорував це повідомлення.

Під час судового засідання він не визнав себе винним і пояснив, що ігнорування повістки було зумовлене хворобою матері. У матеріалах справи зазначено, що обвинуваченого планував забрати на автомобілі один із працівників ТЦК, який проїжджав через його село по роботі.

Згодом співробітнику ТЦК зателефонувала сестра обвинуваченого і повідомила, що їхній матері в Хмельницькому була зроблена операція, тому її брат не зможе з’явитися до військової частини. Після цього чоловік більше не з’являвся у ТЦК, оскільки нових повісток йому не було вручено.

Суд не врахував твердження обвинуваченого щодо його бажання проходити військову службу. Суд неодноразово, за клопотанням самого обвинуваченого, відкладаючи засідання, намагався забезпечити йому можливість явки до ТЦК для подальшої мобілізації, проте він жодного разу не скористався наданою можливістю.

В результаті суд ухвалив рішення, що необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого та запобігання вчиненню нових злочинів є призначення покарання у вигляді позбавлення волі. Таким чином, чоловіка засудили до 3,5 років позбавлення волі.

Дата і час 09 вересня 2024 г., 09:00     Переглядів Переглядів: 1651