У штаті Вірджинія стартував антимонопольний судовий процес над Google

Читать на русском
У штаті Вірджинія стартував антимонопольний судовий процес над Google
У штаті Вірджинія стартував антимонопольний судовий процес над Google

Прокурор з Міністерства юстиції США звинувачує компанію Google в спробах домінувати у всіх аспектах технологій онлайн-реклами, зберігаючи контроль над конкурентами та клієнтами.

Ця інформація була озвучена в заявах обвинувачення під час антимонопольного судового процесу проти Google, що розпочався в понеділок в Александрії, штат Вірджинія, США, повідомляє Reuters.

«Прокуратура стверджує, що Google переважно домінує в технологічній інфраструктурі, яка фінансує постачання новин та інформації на вебсайтах, здійснюючи понад 150 тисяч онлайн-продажів реклами кожну секунду», – зазначає видання.

Обвинувачення наполягає на тому, що Google використовував класичні тактики створення монополії, усуваючи конкурентів шляхом придбання їхнього бізнесу, блокування продуктів та контролю за тим, як відбуваються транзакції на ринку онлайн-реклами.

Адвокати інтернет-гіганта, у свою чергу, заявляють, що обвинувачення базується на «давній історії» і що зараз, зокрема, Google має значну конкуренцію з боку інших технологічних гігантів, таких як Amazon.com.

Окружна суддя США Леоні Брінкема, яка веде справу без присяжних, має винести рішення після завершення багатотижневого процесу.

Дата і час 10 вересня 2024 г., 07:48     Переглядів Переглядів: 1327