Камала Гарріс розміщує в ключових штатах США рекламу з підтримкою України

Читать на русском
Камала Гарріс розміщує в ключових штатах США рекламу з підтримкою України
Камала Гарріс розміщує в ключових штатах США рекламу з підтримкою України

Кандидатка в президенти США від Демократичної партії Камала Гарріс почала розміщувати рекламу на підтримку України в ключових штатах. Ця кампанія спрямована на американців зі східноєвропейським корінням.

Про це повідомляє  Politico.

Кампанія, яка координується Демократичним відділом американського комітету super PAC (America’s Future Majority Fund super PAC), включатиме рекламу в трьох штатах, які мають "сумніви" щодо голосування на виборах. Це Пенсильванія, Мічиган та Вісконсин, де проживає велика кількість мешканців з польським, українським, литовським та іншим східноєвропейським корінням.

Під час дебатів Гарріс звернулася до 800 тисяч американців з Пенсильванії, які мають польське походження, заявивши, що Польща може стати наступною ціллю Росії після України.

"Якби Дональд Трамп був президентом, Путін зараз сидів би у Києві", - зазначила вона.

Як зазначає видання, команда Гарріс прагне зв’язати свою кампанію з громадами, для яких війна в Україні є особисто важливою, аби переконати, що Трамп залишить Україну та союзників на східному фланзі НАТО.

За даними Politico, у Пенсильванії проживає понад 700 тисяч американців польського походження та близько 122 тисяч українського походження. У Мічигані налічується близько 900 тисяч польських американців і 40 тисяч українських американців, а у Вісконсині - близько 480 тисяч польських американців.

У 2020 році Байден переміг Трампа у Пенсильванії на 80 тисяч голосів, у Мічигані - на 154 тисячі голосів та у Вісконсині - на 20 тисяч голосів.

Дата і час 13 вересня 2024 г., 18:21     Переглядів Переглядів: 1972