Командира 72 ОМБр Івана Вінніка звільнено з посади

Читать на русском
Командира 72 ОМБр Івана Вінніка звільнено з посади
Командира 72 ОМБр Івана Вінніка звільнено з посади

Командира 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Івана Вінніка звільнено з посади. Саме під його командуванням воїни підрозділу брали участь у боях за Бахмут та відбивали один з найбільших російських наступів за весь час війни під Вугледаром.

Наразі полковнику Вінніку світить підвищення, на новій посаді він зможе передати свій бойовий досвід.

Про це повідомили в Оперативному командуванні "Північ".

У повідомленні зазначено, що командир бойової 72-ї окремої механізованої бригади ім. Чорних Запорожців полковник Іван Віннік призначений на вищу посаду "з метою просування по службі та для передачі бойового досвіду".

"Полковник Віннік – приклад справжнього та чесного бойового офіцера, досвідченого і людяного командира. Під його керівництвом бригада пройшла непростий шлях, проте гідно тримала визначені їй напрямки оборони. Спочатку був Бахмут, потім Вугледар, де в січні-лютому 2023 року бригада змогла відбити один із найбільших наступів за час російсько-української війни. Досвідчений, сміливий, мудрий. Береже і поважає особовий склад, незалежно від звання та посади, проте вимогливий до відповідального виконання завдань", – зазначили в ОК "Північ".

Переведуть на вищу посаду: звільнили командира 72 бригади, яка боронить Вугледар eiqeeiqeriqtqant

Там додали, що серед воїнів бригади – як рядових та сержантів, так і офіцерів, – Віннік заслужив беззастережний авторитет.

"З таким командиром не страшно йти в бій!", "Це найкращий командир, з яким я служив за всі роки", – так скажуть більшість, а можливо й усі солдати, сержанти та офіцери бригади без перебільшення. Щира подяка та честь славетному командиру потужної бригади! Дякуємо вам за професіоналізм, витримку та стійкість! Бажаємо успіхів та розвитку в подальшій службі задля примноження усіх здобутків, задля прискорення нашої перемоги та миру на українській землі!" – звернулися до військового, нагородженого званням Герой України, в ОК "Північ".

На яку саме посаду призначено вже колишнього комбрига 72-ки – не повідомляється. Цей підрозділ Віннік очолював з 9 серпня 2022 року.

Іван Віннік народився у 1985 році в селі Шийківка Борівського району Харківської області. Окрім нього, у родині зростали ще троє дітей. Ще під час навчання в школі майбутній Герой України втратив маму: вона померла від тяжкої хвороби.

У 2008 році Іван Віннік закінчив факультет військової підготовки Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" за спеціальністю "Озброєння та техніка танкових військ".

Військову службу розпочав на посаді заступника командира танкової роти з озброєння 30-ї окремої механізованої бригади (Новоград-Волинський, Звягель з 2022 р.). У 2010 році був призначений командиром танкової роти, у 2016 — командиром механізованого батальйону.

Одружений, має двох дітей, — сина та доньку.

На захисті України від російської агресії Іван Віннік стоїть з весни 2014 року. Брав участь у боях за Савур-Могилу, Степанівку, Лутугине, Щастя та інших.

6 березня 2019 року за особисту мужність та героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу, був удостоєний звання Героя України. А у 2022 році отримав орден Богдана Хмельницького ІІ ступеня.

Дата і час 21 вересня 2024 г., 17:58     Переглядів Переглядів: 1996