У Пакистані автомобіль супроводу російського посла підірвався на міні

Читать на русском
У Пакистані автомобіль супроводу російського посла підірвався на міні
У Пакистані автомобіль супроводу російського посла підірвався на міні

Повідомляють, що підірвалася поліційна машина, яка супроводжувала послів з 12 країн. Посол РФ, за інформацією, не постраждав.

Поліцейська машина, що супроводжувала послів з 12 країн, підірвалася на міні в північному регіоні Пакистану. Один поліцейський загинув, декілька отримали поранення, а за попередніми даними, жоден з дипломатів не постраждав. Про це інформує Daily Pakistan.

Згідно з повідомленнями, вибухнула бомба з дистанційним управлінням, внаслідок чого один поліцейський загинув, а троє інших правоохоронців отримали поранення.

سوات مالم جبہ روڈ پر بم حملہ ۔۔۔۔۔

ایک پولیس اہلکار جا بحق ۔۔3 اہلکار زخمی ۔۔۔

پولیس اہلکار قافلے کی سکورٹی پر تعینات تھے ۔۔

اس قافلے میں بوسنیا، روس، ویتنام، ایتھوپیا روانڈا، زمبابوے، انڈونیشیا ازبکستان، ترکمانستان قازقستان اور پرتگال کے سفارت کار شامل تھے۔ تمام سفارت کار… pic.twitter.com/obaec6c7Gy

— Farzana Ali (@farzanaalispark) September 22, 2024
Поранений унаслідок вибуху поліцейський

У складі колони дипломатичних автомобілів, серед інших, були посли Індонезії, Португалії, Казахстану, Боснії і Герцеговини, В’єтнаму, Зімбабве, Руанди, Туркменістану, Ірану, Таджикистану та Росії.

Поліцейський округу Сват Західулла Хан повідомив, що дипломати відвідали район долини Сват на запрошення місцевої торгової палати з метою представлення цього регіону як потенційного туристичного напрямку. Бомба вибухнула, коли колона прямувала до гірськолижного курорту Малам-Джабба.

пакистан, вибух, російський посол, машина поліції eiqrxiekiqtxant

Пошкоджена вибухом поліційна машина в Пакистані

Фото: Daily Pakistan

Після того, як автомобіль супроводу делегації, в якій був посол Росії Альберт Хорєв, підірвався на міні, дипломатів повернули назад до Ісламабаду.

пакистан, вибух, російський посол, машина поліції

Пошкоджена вибухом поліційна машина в Пакистані

Фото: Daily Pakistan

Пакистанський портал DawnNews повідомляє, що наразі жодна з терористичних груп не взяла на себе відповідальність за напад. Атаку вже засудив президент Пакистану Асіф Алі Зардарі, зазначивши, що "терористичні елементи є ворогами не тільки країни та нації, а й усього людства".

Хто такий Альберт Хорєв

Альберт Хорєв був призначений послом Росії в Пакистані указом президента 10 листопада 2023 року. Раніше він обіймав посаду заступника директора Другого департаменту Азії російського зовнішньополітичного відомства. У 2020 році він отримав дипломатичний ранг надзвичайного і повноважного посланника 2-го класу.

Російський посол Альберт Хорєв

Російський посол Альберт Хорєв

Фото: РИА Новости

Пакистанська провінція Сват, де стався інцидент, розташована на півночі країни, в гірській місцевості. В основному тут проживають кохістанці, гуджари та пуштуни. Останні складають основну частину населення Афганістану.

Пакистанські контртерористичні сили мають міцну присутність у долині Сват, яка тривалий час була осередком ісламістського повстанського руху. Бойовики активізували свої атаки з кінця 2022 року після порушення перемир’я з урядом.

У 2012 році ісламістські бойовики в долині Сват важко поранили лауреатку Нобелівської премії миру Малалу Юсуфзай.

Дата і час 22 вересня 2024 г., 21:27     Переглядів Переглядів: 1801