Повітряний простір України міг порушити білоруський Як-130

Читать на русском
Повітряний простір України міг порушити білоруський Як-130
Повітряний простір України міг порушити білоруський Як-130

На півночі України, зокрема й у Києві, було оголошено повітряну тривогу. Повідомляли про "повітряну ціль", яка перетнула державний кордон з території Білорусі.

Про це повідомляється в Telegram-каналі Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ).

Тим часом моніторинговий канал "Біларускі Гаюн" повідомляє про те, що, згідно з попередніми даними, літак навчально-бойового класу Як-130 Військово-повітряних сил Білорусі. За інформацією, ціль перетнула білорусько-український кордон о 14:25.

Як-130 - це навчально-бойовий літак, призначений для підготовки пілотів та виконання бойових завдань. Він був розроблений компанією "МіГ" і вперше піднявся в повітря у 1996 році. Як-130 створений для заміни застарілих літаків, таких як Л-39, і обладнаний сучасною авіонікою, навігаційними системами та здатністю виконувати бойові завдання в різних умовах.

Літак може використовуватися як для навчання пілотів, так і для бойових місій, у тому числі для підтримки наземних військ. Завдяки своїй конструкції та сучасному електронному обладнанню, Як-130 також здатний виконувати роль моделі для тестування нових технологій та озброєнь.

Дата і час 24 вересня 2024 г., 16:34     Переглядів Переглядів: 1521