СБУ затримала львівського провокатора Остапа Стахіва: проводять обшуки

Читать на русскомRead in English
СБУ затримала львівського провокатора Остапа Стахіва: проводять обшуки
СБУ затримала львівського провокатора Остапа Стахіва: проводять обшуки

Сьогодні, 25 вересня, співробітники Служби безпеки України проводять обшуки у львівського антивакцинатора Остапа Стахіва.

Про це Суспільному повідомили джерела в правоохоронних органах.

Станом на 13:33 обшуки досі тривають. Цей факт також підтвердили в Нацполіції України.

"Нацполіція спільно з СБУ здійснюють обшуки у львівського псевдоактивіста, який виготовляв фіктивні посвідчення журналіста. Правоохоронці документують шахрайські дії чоловіка. Детальніше повідомимо після завершення слідчих дій", — переконали в пресслужбі Нацполіції України.

різне eiqrtikziehant

різне

Поліція каже, що він видавав фіктивні посвідчення журналіста. На початку року «Бабель» писав, що Стахів у квітні 2023 року відкрив платні курси замітку для «журналістів». Вартість — від 2 500 до 7 500 гривень. Стахів прямо заявляв, що ці курси не для майбутньої роботи в медіа, а для «захисту» своїх прав. Після проходження курсу і практичного іспиту він видавав посвідчення «журналіста-правозахисника».

23.09.2024 - різне

23.09.2024 - різне

Крім того, у березні 2023 року Стахів створив ГО «Обʼєднання правозахисників України» й активно вербує нових членів. Їх він навчає «захищати свої права та свободи». Членам ГО Стахів видає «міжнародні посвідчення правозахисників», які не мають юридичної сили.

Остап Стахив (Фото:Остап Стахив/Facebook)

Дата і час 25 вересня 2024 г., 14:29     Переглядів Переглядів: 2329