Іран зіткнувся з дилемою через атаки "Хезболли", — ВВС

Читать на русском
Іран зіткнувся з дилемою через атаки "Хезболли", — ВВС
Іран зіткнувся з дилемою через атаки "Хезболли", — ВВС

Іранські консерватори критикують президента Пезешкіана за його заяви про прагнення до миру, оскільки це, на їхню думку, підриває довіру як серед прихильників усередині країни, так і серед союзників, таких як ХАМАС і "Хезболла".

Багато консервативних груп в Ірані занепокоєні відсутністю активних дій з боку Тегерана у відповідь на тривалий конфлікт між Ізраїлем і ліванським угрупованням "Хезболла". Незважаючи на заяви президента Масуда Пезешкіана, зроблені на Генеральній Асамблеї ООН, про прагнення до миру і готовність відновити ядерні переговори, іранські фундаменталісти критикують його через брак жорсткої риторики щодо Ізраїлю. Про це 26 вересня написав журналіст служби BBC Джіяр Гол.

У матеріалі йдеться про те, що всередині Ірану консерватори засуджують Пезешкіана за його слова, вважаючи, що це підриває довіру як серед прихильників усередині країни, так і серед іранських союзників за межами, таких як ХАМАС і "Хезболла". Також існує стурбованість, що Тегеран може втратити свій вплив у регіоні, якщо й далі уникатиме рішучих дій у відповідь на атаки Ізраїлю.

"Один із колишніх командирів КВІР зазначив BBC, що постійні погрози Ізраїлю без подальших дій лише підривають довіру до сил серед їхніх прихильників як всередині Ірану, так і за кордоном", — пише Гол.

Ситуація ускладнюється економічними труднощами Ірану, спричиненими американськими санкціями, а також внутрішніми заворушеннями. Іранська сторона також побоюється, що агресія проти Ізраїлю може спровокувати відповіді з боку США, що може призвести до дестабілізації режиму.

Таким чином, підсумував журналіст BBC, Іран опинився перед складним вибором: або він ризикує послабити свої регіональні альянси, утримуючись від дій, або втягується в конфлікт, який може мати катастрофічні наслідки для країни.

Дата і час 27 вересня 2024 г., 01:07     Переглядів Переглядів: 1895