Мати ексголови апарату Шевченківського районного суду має функціонуючий завод в «ЛНР»

Читать на русском
Мати ексголови апарату Шевченківського районного суду має функціонуючий завод в «ЛНР»
Мати ексголови апарату Шевченківського районного суду має функціонуючий завод в «ЛНР»

Екскерівниця апарату Шевченківського районного суду Києва Аліна Зборщік в Луганську має матір, яка володіє працюючим виробництвом в так званій «Луганській народній республіці», що контролюється росіянами та терористичним угрупуванням «ЛНР».

Цю інформацію журналісти отримали з реєстру Opendatabot і російських бізнес-сайтів.

Аліна Зборщік звільнилася з посади в березні цього року. У своїй декларації за 2023 рік вона вказала, що не має власного житла. Окрім матері Алли Григорівни Зборщік, жінка не зазначила жодного родича. В неї навіть не було власного автомобіля.

Експосадовиця офіційно проживала в квартирі площею 93,4 кв. м у Києві, яка з 2019 року належала її матері.

Виявилося, що її родичка також є власником ТОВ «Гранд» (13383735). Ця фірма займається виробництвом тари з пластмаси й паперової продукції та розташована в місті Луганськ за адресою 9-й Лутугінський Проїзд, 7. Алла Зборщік є єдиним власником фірми з внеском у 700 тис. гривень.

 qhiddxiqhtihkant

Журналісти вирішили перевірити жінку за іншими реєстрами, зокрема російськими. Виявилося, що підприємство оформлене на «Аллу Григорьевну Зборщик» згідно з російськими законами як ООО «Гранд» (ИНН 9402010005). Фірму внесли до бази платників податків з травня 2015 року! Тоді її донька ще не працювала в суді. Вона прийшла туди лише у 2016 році на посаду помічника судді.

Компанія «Гранд» знаходиться за тією ж адресою, що й за українською реєстрацією. Указується, що за минулий рік дохід компанії склав 27,48 млн рублів, а прибуток — 8,2 млн рублів. На підприємстві, нібито, працюють 10 робітників. Керівником фірми є Сергій Ліпченко.

ЗМІ знайшли сайт цього заводу. Він діє. Йдеться про гофрокартонний завод «Гранд» у Луганську. На сторінці вказано, що луганський гофротарний завод «Гранд» — це підприємство, яке виробляє тару та упаковку з картону, а також полімерну тару: перфоровані та цільні ящики, відра та інші вироби з пластику. Нібито, їх ливарні машини є унікальними у своєму роді за своїми можливостями лиття виробів із пластмаси до 5 кг.

Вказується, що підприємство працює на ринку з 2000 року. Виробництво упаковки та тари з гофрокартону є основним напрямком діяльності підприємства. Також там приймають макулатуру. Для зв’язку надані російські телефони.

І ось цікавить, як так сталося, що СБУ та Державна судова адміністрація допустили до роботи жінку, яка приховала інформацію про бізнес родички у «ЛНР». Також залишається відкритим питання, чому Алла Зборщік досі не отримала підозри у фінансуванні тероризму, адже її ООО «Гранд» сплачує податки до бюджету «ЛНР». Ці питання поки що залишаються без відповіді.

Дата і час 01 жовтня 2024 г., 00:07     Переглядів Переглядів: 2485