Ситуація на фронті: Окупанти продовжують атакувати позиції українських військ

Читать на русском
Ситуація на фронті: Окупанти продовжують атакувати позиції українських військ
Ситуація на фронті: Окупанти продовжують атакувати позиції українських військ

Російські окупанти продовжують атакувати позиції українських військ, намагаючись прорвати оборонну лінію. Втім, Збройні сили України успішно відбивають підступні удари ворога.

За минулу добу сталося 67 бойових зіткнень, у яких противник зазнав значних втрат як у живій силі, так і в техніці. Про це повідомляється в зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 16:00 суботи, 5 жовтня.

Російська артилерія та авіація продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти Сумщини. Найбільше постраждали від артилерійських ударів Покровка та Катеринівка. Окупанти також завдали авіаударів по селах Волфіне, Ободи, Павлівка та Велика Писарівка, скинувши десять авіабомб. Противник активно застосовує керовані авіабомби (КАБ), 24 таких снаряди було скинуто на Курську область Росії.

На Куп’янському напрямку російські окупаційні сили провели п’ять штурмових атак у районах Новоосинового та Лозової. Українські військові успішно відбили три атаки, проте ще два боєзіткнення тривають.

На Лиманському напрямку противник зробив чотири спроби наступу в районах Новосадового, Макіївки та Торського. Дві атаки були відбиті українськими військовими, а ще два боєзіткнення все ще тривають.

На Сіверському напрямку протягом дня було здійснено одну невдалу атаку росіян у районі Тернів. Сили оборони України успішно відбили спробу противника прорвати оборону.

На Краматорському напрямку противник провів п’ять штурмових дій, дві з них українські війська зупинили біля Ступочок та Часового Яру. Три атаки ще тривають. Російська армія також завдала авіаударів по Краматорську.

Найгарячіше на Покровському напрямку: у Генштабі ЗСУ розповіли, яку стримують наступ ворога eiqrkikqiurant

На Торецькому напрямку противник атакував шість разів поблизу Дачного та Торецька. Два бої завершилися на користь українських захисників, чотири ще тривають. Також ворог завдав авіаударів по Диліївці та Олександро-Калиновому.

Найбільше штурмів зафіксовано на Покровському напрямку, де окупанти за підтримки авіації здійснили 15 спроб наступу на українські позиції в районах Новоторецького, Селидового, Крутого Яру та Променя. Українські сили оборони відбили 12 атак, ще три боєзіткнення тривають. Ворог зазнав значних втрат, проте продовжує атакувати.

На Курахівському напрямку російські сили атакували 14 разів, намагаючись прорватися в районах Цукуриного, Гострого, Георгіївки, Катеринівки, Костянтинівки та Антонівки. Десять атак завершено безуспішно для ворога, чотири ще тривають.

На Времівському напрямку окупанти здійснили три спроби атакувати позиції наших військ біля Богоявленки. Усі атаки було відбито, а українські військові продовжують утримувати оборону. Противник також застосовував авіацію, скинувши шість авіабомб.

Найгарячіше на Покровському напрямку: у Генштабі ЗСУ розповіли, яку стримують наступ ворога

На Оріхівському напрямку російські війська здійснили одну спробу штурму, проте українські сили відбили атаку без втрат. Загарбники не змогли досягти успіху на цьому напрямку.

На Придніпровському напрямку російські війська не проводили активних наступальних дій, проте завдали авіаційного удару по населеному пункту Львове.

На інших напрямках фронту значних змін не відбулося.

Найгарячіше на Покровському напрямку: у Генштабі ЗСУ розповіли, яку стримують наступ ворога
Дата і час 05 жовтня 2024 г., 21:07     Переглядів Переглядів: 1598