У Пекіні очікують, що Франція сприятиме покращенню відносин Китаю з ЄС

Читать на русском
У Пекіні очікують, що Франція сприятиме покращенню відносин Китаю з ЄС
У Пекіні очікують, що Франція сприятиме покращенню відносин Китаю з ЄС

Китайський уряд вважає, що Франція може відігравати конструктивну роль у розвитку торговельно-економічних відносин Китаю з Європейським Союзом.

Про це заявив міністр закордонних справ КНР Ван Ї під час телефонної розмови із зовнішньополітичним радником президента Франції Емманюелем Бонном, передає Укрінформ із посиланням на МЗС КНР.

«Китай сподівається, що Франція позитивно і відкрито ставитиметься до китайсько-європейських торговельно-економічних відносин, сприятиме взаємодії ЄС із Китаєм та відіграватиме конструктивну роль у проведенні консультацій і переговорів між двома сторонами», - сказав Ван.

За його словами, гармонійна співпраця між Китаєм та Європою відповідає їхнім взаємним інтересам, у зв’язку з чим слід зміцнювати діалог та усувати тертя, щоб запобігти ризику виникнення торговельної війни між Пекіном та Брюсселем.

«Я вірю, що Китай і Франція мають достатню політичну мудрість, щоб подолати розбіжності в окремих сферах, просувати співпрацю й підтримувати діалог, а також ефективно взаємодіяти заради позитивної динаміки у двосторонніх відносинах», - додав Ван.

Бонн, своєю чергою, детально розповів про погляди та занепокоєння Франції щодо поточних економічних і торговельних відносин між ЄС і Китаєм.

«Європа дотримується стратегічної незалежності та прагне створити справедливе бізнес-середовище. ЄС не має наміру виключати китайські компанії і продукцію з європейського ринку та сподівається врегулювати спірні питання шляхом консультацій», - наводить слова радника французького президента зовнішньополітичне відомство Китаю.

Дата і час 11 жовтня 2024 г., 09:43     Переглядів Переглядів: 1781