З’явилися фото спорожнілого Широкиного, з якого збираються вивести українські війська

Читати українською
З’явилися фото спорожнілого Широкиного, з якого збираються вивести українські війська
З’явилися фото спорожнілого Широкиного, з якого збираються вивести українські війська

Бійці попереджають про можливий наступ бойовиків на Маріуполь у разі виведення армії з селища.

Бійці сектору "М" можливе відведення української армії із Широкиного називають тактичною помилкою, адже зайняті ними стратегічні висоти нині дозволяють контролювати чи не увесь Маріупольский напрямок. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Напередодні лідери держав "нормандської четвірки" домовилися до 3 серпня вирішити питання відходу сил АТО із Широкиного. Водночас і повітряна розвідка, і група "Інформаційний спротив" вказують на те, що бойовики саме там готують прорив оборони із подальшим наступом. "Всі бачать, що відбувається і саме бійці зустрічають там розвід- і диверсійні групи і саме бійців обстрілюють щоночі, саме бійці спостерігають пересування бронетехніки противника і саме бійці бачать цю ситуацію і це, звичайно, незрозуміло. Ситуація вкрай неприпустима для бійців, але питання в тому, що всі ми носимо пагони і зобов’язані виконувати наказ", - каже боєць батальйону "Кривбас" з позивним "Ядвіга".


У Генштабі кажуть, що українські війська вийдуть з Широкиного, якщо ОБСЄ забезпечить демілітаризацію селища. "Триває переговорний процес. Якщо буде прийняте рішення і в Широкиному на постійній основі буде здійснювати свою діяльність пункт моніторгінгової місії ОБСЄ, який буде спроможний забезпечити якісний моніторинг і забезпечити район Широкиного як демілітаризовану зону, то безумовно Збройні сили, інші військові формування, які знаходяться в районі селища, виконають наказ і відійдуть на визначені рубежі. До того часу відхід за межі населеного пункту, відхід з тих позицій, на яких ми перебуваємо, неможливий, тому що без наказу такі заходи не можуть відбуватися", - сказав речник Генштабу Владислав Селезньов. Нагадаємо, у телефонній розмові з очільниками МЗС України, Німеччини та Держсекретарем США, міністр закордонних справ Росії вимагав відводу українських військ із Широкиного та особливого статусу для Донбасу.

ТСН

Дата и время 25 июля 2015 г., 18:20     Просмотров Просмотров: 4852