АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 12°C
Харків: 14°C
Дніпро: 12°C
Одеса: 12°C
Чернігів: 12°C
Суми: 13°C
Львів: 9°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 8°C
Рівне: 8°C

Чоловік, якого вночі розстріляли у Києві, обвинувачувався у вбивстві бійця АТО Приходька

Читать на русском
Чоловік, якого вночі розстріляли у Києві, обвинувачувався у вбивстві бійця АТО Приходька
Чоловік, якого вночі розстріляли у Києві, обвинувачувався у вбивстві бійця АТО Приходька

Поліція встановила особу чоловіка, тіло якого з множинними вогнепальними пораненнями було виявлено в ніч на четвер, 30 червня, в Києві біля багатоповерхівки на вулиці Зодчих (Святошинський район), ним виявився Артур Бірюк, який обвинувачувався в причетності до вбивства у вересні 2015 року 30-річного демобілізованого бійця антитерористичної операції (АТО) Артема Приходька. Про це повідомив начальник Головного управління Національної поліції у місті Києві Андрій Крищенко.

«Всі вони (версії скоєння вбивства Артура Бірюка – НБН) пов’язані з кримінальним минулим загиблого та його особистим життям. Крім того, розглядається версія можливої помсти: у вересні (2015 року – НБН) загиблий брав участь у події, яка призвела до смерті бійця АТО Артема Приходька», – цитує пана Крищенка прес-служба столичного управління поліції.

Мова йде про киянина, 1989 року народження, Артура Бірюка, який раніше вже був судимий.

За словами Андрія Крищенка, убитий перебував під домашнім арештом, проте неодноразово його порушував.

Крім того, він повідомив, що на місці, де вночі був убитий Артур Бірюк, знайдено 9 гільз від зброї невітчизняного виробництва.

 eiqhiqzuiqtrant


На даний момент поліція шукає можливих свідків інциденту.

Також відкрито кримінальне провадження за ст 115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Призначено низку судових експертиз, зокрема судово-медична, щоб встановити причину смерті, і балістична, щоб з’ясувати, з якої зброї стріляли.

Нагадаємо, Артем Приходько, підозрюваним у справі про вбивство якого проходив нині застрелений Артур Бірюк, був убитий 27 вересня 2015 року в одному з кафе Києва. 

Так, в ніч на 27 вересня 2015 року в кафе «Пальміра» на столичній Борщагівці бійці АТО відзначали демобілізацію третьої хвилі. Двоє з відвідувачів закладу спровокували скандал та бійку, а згодом почали стріляти.



На місце інциденту викликали поліцію, а нападники почали тікати. Один з них сів за кермо автомобіля. Рухаюсь з місця, він зачепив дівчину, а також наїхав на 30-річного бійця АТО Артема Приходька, який згодом помер від отриманих травм.



Артем Приходько

У справі про вбивство Артема Приходька в розшук були оголошені двоє киян – Артур Бірюк, 1989 року народження, який раніше вже був судимий, і Євген Корнейко, 1992 року народження. Третій підозрюваний Вадим Козаченко з’явився до поліції з повинною.

Відомо, що під час конфлікту Артем Бірюк стріляв, а Євген Корнейкоскоїв наїзд на Артема Приходька, намагаючись втекти від правоохоронців.

Інцидент розслідувався за статтею «хуліганство», проте пізніше адвокат сім’ї загиблого бійця АТО заявив, що поліція встановила, що вбивство було умисним.



Варто відзначити, що суд відпустив Артема Бірюка під домашній арешт з браслетом.
 
НБН

Теги: Приходько АртемБирюк Артур

Дата і час 30 червня 2016 г., 15:46     Переглядів Переглядів: 4868
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

18 травня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.064053