АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 12°C
Харків: 13°C
Дніпро: 11°C
Одеса: 11°C
Чернігів: 12°C
Суми: 13°C
Львів: 8°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 8°C
Рівне: 7°C

Командир київських спецпризначенців брав участь у розгоні Євромайдану – розслідування

Читать на русском
Командир київських спецпризначенців брав участь у розгоні Євромайдану – розслідування
Командир київських спецпризначенців брав участь у розгоні Євромайдану – розслідування
Командир київського полку поліції особливого призначення Руслан Цикалюк брав участь у розгоні учасників Євромайдану 2013 року. Про це йдеться у розслідуванні Громадського. Полк особливого призначення було створено на базі колишнього «Беркуту», у якому Цикалюк служив до його ліквідації.

Громадське проаналізувало відео та фото розгону протестувальників у ніч на 30 листопада 2013 року. На них чоловік, схожий на нинішнього командира полку поліції особливого призначення Руслана Цикалюка разом із іншими спецпризначенцями бере участь у розгоні протесту. Сам Цикалюк заперечує факт свого перебування на місці розгону. Громадське звернулося до компанії, яка займається портретною експертизою, її результати свідчать про те, що людина на зображеннях – саме Руслан Цикалюк. 

Щонайменше два правоохоронці, які відмовилися називати свої імена, повідомили Громадському, що Цикалюк був у ніч розгону на Майдані, або впізнали його на відео.

Громадське звернулося за коментарем до керівництва київської поліції. Начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко переконує: це питання до слідства, а не до поліції.

«Його не притягнуто до кримінальної відповідальності, він не відсторонений від служби», – зазначив він у коментарі Громадському.

У прокуратурі Громадському повідомили, що Цикалюка допитали у статусі свідка у низці кримінальних проваджень стосовно злочинів проти Майдану. Інших деталей не повідомляється.

Громадське також звернулося за коментарем до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова на одній з публічних подій, утім очільник МВС відмовився коментувати питання Беркуту, попросивши охоронців прибрати журналістку.

Що сталося зі спецпідзрозділом після заяви Авакова про його ліквідацію, як працює полк, створений на його базі – дивіться у спецрепортажі Громадського «Звичайний камуфляж» 27 грудня о 20:00.

Нагадаємо, «Беркут» існував як підрозділ міліції особливого призначення при обласних МВС України з 1992 року. Після подій Революції Гідності спецпідрозділ «Беркут» розформували за наказом від 25 лютого 2014 року, його підписав тодішній в.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков. На місці, де базувався «Беркут» тепер базується полк поліції особливого призначення №1. У ньому, за даними поліції, продовжують служити 30% колишніх представників спецпідрозділу «Беркут».


Теги: БеркутКиївмітингпротестиЕвромайданЦикалюк Руслан

Дата і час 27 грудня 2018 г., 19:00     Переглядів Переглядів: 3752
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

18 травня 2024 г.
loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.076235