АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Українську делегацію хочуть позбавити права доступу в зал ПАРЄ, — ЗМІ

Читать на русском
Українську делегацію хочуть позбавити права доступу в зал ПАРЄ, — ЗМІ
Українську делегацію хочуть позбавити права доступу в зал ПАРЄ, — ЗМІ

Українську делегацію можуть позбавити права бути присутньою в залі Парламентської асамблеї Ради Європи під час осінньої сесії.

Про це йдеться у листуванні між співробітниками секретаріатів ПАРЄ та Верховної Ради України, – повідомляє Європейська правда.

Нову делегацію України в ПАРЄ сформовали минулого тижня, і одразу було оголошено, що вона не братиме участі в осінній сесії. Тоді у Верховній Раді наголосили, що представники старої делегації за звичною для ПАРЄ практикою зберігають право брати участь у роботі сесії.

Однак, на адресу нової делегації прийшов лист з роз’ясненнями від секретаріату ПАРЄ, в якому ставляться під сумнів повноваження старої делегації. Цю інформацію підтвердив член делегації, народний депутат Олексій Гончаренко.

Крім того, на своїй сторінці у Facebook Гончаренко написав, що «якщо Україна цього тижня не відправить в ПАРЄ склад нової делегації, то, через те, що нова делегація створена, що відображено на сайті ВР, стара делегація в 11:30 ранку 30 вересня втратить свої повноваження, а нова не набуде. Тобто в України не буде ніякої делегації в ПАРЄ». 

Водночас, наразі невідомо, чи буде реалізована позиція секретаріату, адже за правилами організації подати список делегації в ПАРЄ потрібно протягом шести місяців після парламентських виборів. Таким чином попередній склад української делегації втрачає повноваження 21 січня.

Як повідомляють джерела Європейської правди у парламенті та МЗС, про затвердження делегації Рада мала повідомити ПАРЄ офіційно, але наразі таке повідомлення Україна не надсилала.

У разі, якщо в секретаріаті ПАРЄ здійснять наміри та позбавлять Україну діючої делегації, то депутати все одно зможуть приїхати в ПАРЄ на запрошення колег з інших делегацій, щоправда, в такому випадку українські депутати не зможуть брати участі в роботі комітетів, бути присутніми в залі на пленарній сесії і задавати питання спікерам.


Теги: ЕвросоюзВерховна радаГончаренко АлексейПАРЄ

Дата і час 26 вересня 2019 г., 17:21     Переглядів Переглядів: 887
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.305338