АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Суд повернув офісу Венедіктової обвинувальний акт у справі кілерів з "Новопечерських липок"

Читать на русском
Суд повернув офісу Венедіктової обвинувальний акт у справі кілерів з "Новопечерських липок"
Суд повернув офісу Венедіктової обвинувальний акт у справі кілерів з "Новопечерських липок"

Печерський районний суд Києва повернув прокурору обвинувальний акт щодо четвірки балканських кілерів, яким закидають незаконний обіг зброї (ч.1 ст.263 КК України) та замах на замовне вбивство (п.п.6, 11, 12 ч.2 ст.115 КК України) в центрі української столиці на життя 38-річного громадянина Чорногорії Радоє Звіцера, що вважається одним із лідерів потужного європейського наркокартелю "Кавач".

Відповідне рішення, текст якого було оприлюднено у відкритій частині судового реєстру 27 жовтня 2021 року, під час підготовчого засідання ухвалила колегія служителів Феміди у складі головуючого Олега Білоцерківця та суддів-учасників - Тетяни Остапчук і Олени Бусик.

З його тексту випливає: у палаці Феміди аргументували повернення обвинувального акту відносно громадян Сербії Мілана Бранковича і Петара Йовановича, а також чорногорців Еміля Тузовіца і Стефана Джукіча, виявленими недоліками та невідповідністю документу вимогам ст.291 КПК України. Паралельно із цим суд продовжив строк дії запобіжних заходів балканцям у вигляді безальтернативного тримання під вартою до 13 листопада 2021 року.

 qhiddxiqhqitkant

(Зліва направо: Петар Йованович, Стефан Джукич, Еміль Тузовіц та Мілан Бранкович)

("Балканські кілери" під час судових засідань категорично заперечують щодо зйомки)

Нагадаємо, що за ґратами четвірка балканців утримуєься від кінця весни 2020 року після їх затримання спецпризначенцями в Одесі під час втечі з місця зухвалого злочину. Замах на життя Радоє Звіцера, як раніше повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, було скоєно 26 травня минулого року на території елітного столичного ЖК "Новопечерські Липки".

(Радоє Звіцер)

Тут двоє безпосередніх стрільців - Джукіч та Тузовіц, перестріли чорногорського наркобарона та здійнили в його бік понад 10 пострілів. Вважається, що життя пораненого очільника картелю "Кавач" врятувала його дружина Тамара Звіцер, яка під час нападу вихопила зброю та почала відстрілюватися від кілерів.

(Тамара та Радоє Звіцери)

Зловмисники намагалися покинути територію України, попередньо підпаливши використану ними автівку. Офіційно встановлено, що допомогу в їх пересуванні на території нашої держави, здійснювали народний депутат 8 скликання Євген Дейдей, а також низка осіб з його оточення. Йдеться про "копів" з полку поліції особливого призначення "Київ" Ростіслава Чернобрового і Семена Гордієнка, братів Івана та Віктора Грабарів, а також бізнес-партнера дружини екс-парламентаря - Владлена Бухінченка.

(Крайний ліворуч - Євген Дейдей, по центру - Ростіслав Чернобровий)

("Toyota Sequoia", на якій пересувалися балканські кілери, та власник іномарки - Віктор Грабар)

 

(Іван Грабар та Євген Дейдей)

 

(Владлен Бухінченко)

Під час допиту в якості свідка Дейдей заявив, що сприяв забезпеченню комфортного транспортування "балканських кілерів" буцімто через прохання свого польського приятеля на ім’я Мачек.

На початку вересня 2021 року нардеп 8 скликання, а також Чернобровий і Гордієнко подали декларації про звільнення з лав Національної поліції України.

detective-info


Теги: Бухинченко ВладленГрабар ИванГрабар ВикторГордиенко СеменЧернобровый РостиславДейдей ЕвгенийБранкович МиланТузовиц ЭмильДжукич СтефанЙованович ПетарЗвицер ТамараЗвицер РадоезлочиниКриміналзамовне вбивствозамах на життяКілериПечерський районний судСуд

Дата і час 01 листопада 2021 г., 14:32     Переглядів Переглядів: 1297
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.075608