АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Махінації з арештованим майном: ВАКС узяв під варту оцінювача

Читать на русском
Махінації з арештованим майном: ВАКС узяв під варту оцінювача
Махінації з арештованим майном: ВАКС узяв під варту оцінювача

Вищий антикорупційний суд узяв під варту оцінювача, якого НАБУ і САП підозрюють у причетності до махінацій з арештованим та переданим в управління Національного агентства з розшуку та менеджменту активами майном.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«25 липня 2022 року за клопотанням прокурорів САП та детективів НАБУ Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному у справі щодо розтрати арештованого майна АРМА на суму понад 426 млн грн. Суд підтримав позицію прокурора та застосував до оцінювача запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб з альтернативою внесення застави у розмірі 300 прожиткових мінімумів, що складає 744 300 грн», – інформує прокуратура.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено ряд процесуальних обов’язків, передбачених статті 194 Кримінального процесуального кодексу України.

За даними «Слово і діло», у справі махінацій з арештованим майном фігурувала компанія ТОВ «РМ Консалтинг». Саме вона оцінювала вартість карбаміду, який продали за заниженою вартістю.

Раніше НАБУ та САП повідомили про підозру ексголові АРМА Антону Янчуку та іншим у махінаціях із заарештованим майном. Як стверджують в НАБУ, арештоване майно передавали АРМА під приводом виконання судових рішень. Посадовці АРМА, своєю чергою, готували обґрунтування, що такими активами важко управляти, зберігати або ж вони швидко псуються і можуть втратити свою вартість. В подальшому майно оцінювала компанія-учасниця схеми за суттєво заниженою вартістю. За нею майно виставляли на електронні торги, організовані ДП «СЕТАМ». В свою чергу представники держпідприємства, учасники-змови, організовували торги у такий спосіб, щоб забезпечити перемогу наперед визначеній приватній компанії.

НАБУ та САП здобули докази щонайменше чотирьох епізодів такої протиправної діяльності упродовж 2019 року. А саме:

  • продаж трьох земельних ділянок на Одещині, придбані свого часу для будівництва торговельних центрів мережі «Ашан», - реалізовано у 18 разів дешевше за ринкову вартість;

  • продаж 2,6 тис. тон піску річкового середньої та дрібної крупності на Київщині, заниження вартості більш ніж у 6 разів порівняно з ринковою;

  • продаж понад 4,5 тис. тон карбаміду – майже в 5 разів дешевше за ринкові ціни;

  • продаж зерна, крупи та олійних культур – вчетверо дешевше за ринкову вартість.

Внаслідок продажу арештованого майна за заниженою вартістю лише в цих чотирьох епізодах завдано шкоди на понад 426 млн грн. З метою унеможливлення подальшої реалізації злочину НАБУ та САП ініціювали накладення арешту на згадані земельні ділянки та гроші, сплачені за річковий пісок.


Теги: Арест имуществаСЕТАМЯнчук АнтонРМ КонсалтингМахинацииНАБУСАПВАКС

Дата і час 26 липня 2022 г., 17:37     Переглядів Переглядів: 2014
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.554552