АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

СБУ затримала агента РФ, який наводив ракетні удари на позиції ЗСУ

Читать на русском
СБУ затримала агента РФ, який наводив ракетні удари на позиції ЗСУ
СБУ затримала агента РФ, який наводив ракетні удари на позиції ЗСУ

Уродженець Бахмута не лише передавав розвідувальні дані про місцезнаходження військовослужбовців, а й особисто "перевіряв" наслідки ворожих обстрілів. 

Служба безпеки повідомила про викриття і затримання колаборанта, який співпрацював із ЗС РФ та коригував ракетні удари окупантів по позиціях Збройних сил України на Донбасі. Про це повідомляє пресцентр відомства.

За даними правоохоронців, підозрюваним виявився уродженець Бахмута Донецької області, завербований співробітником 5-ї служби ФСБ РФ після повномасштабного вторгнення Росії. Пропозицію про роботу на російські спецслужби чоловік отримав через один із месенджерів.

Колаборанту з позивним "Сивий" доручили збирати розвідувальні дані про місцезнаходження бійців ЗСУ та військової техніки на сході країни, а всю отриману інформацію підозрюваний передавав через закриті канали зв’язку. До того ж, як стверджують в СБУ, чоловік коригував ракетні удари ЗС РФ по позиціях української армії та особисто "перевіряв" наслідки обстрілів.

Уродженець Бахмута коригував ракетні удари ЗС РФ по позиціях ЗСУ eiqrtidzdidkantУродженець Бахмута коригував ракетні удари ЗС РФ по позиціях ЗСУУродженець Бахмута коригував ракетні удари ЗС РФ по позиціях ЗСУ

"У своїх повідомленнях вказував електронні геолокації об’єктів і підтверджував їх матеріалами фото-, відеофіксації. У процесі обшуку в затриманого виявлено засоби зв’язку з доказами комунікації з російським координатором", — продовжили у відомстві.

Підозрюваному пред’явлено підозру в скоєнні державної зради під час дії воєнного стану. Уродженцю Бахмута суд уже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Уродженець Бахмута коригував ракетні удари ЗС РФ по позиціях ЗСУ

Теги: БахмутДонбассАгент РФколаборантиЗСУНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаВСУкоригувальник вогнюкорректировщики огняСБУ

Дата і час 10 серпня 2022 г., 17:44     Переглядів Переглядів: 2544
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.529833