АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Bloomberg: Група юристів вирішила відібрати до трильйона доларів у росіян, які потрапили під санкції

Читать на русском
Bloomberg: Група юристів вирішила відібрати до трильйона доларів у росіян, які потрапили під санкції
Bloomberg: Група юристів вирішила відібрати до трильйона доларів у росіян, які потрапили під санкції

Група адвокатів, яку очолюють юридичні фірми McCue Jury & Partners та Mishcon de Reya LLP, шукають гроші для серії процесів проти росіян під санкціями.

Про це із посиланням на джерела повідомляє Bloomberg.

У ході цих судів планується відсудити активи на суму до трильйона доларів. Більшість цих грошей має піти українцям, які постраждали від вторгнення Росії.

За словами джерел, юристи вже звернулися до хедж-фондів, сімейних офісів та фірм, які займаються судовим фінансуванням. Цим структурам пропонується взяти участь у фінансуванні судових позовів, а у разі їх виграшу отримати прибуток від цього.

Як розповів партнер-засновника лондонської McCue Jury & Partners Джейсон МакКью, група вже визначила активи на суму 200 мільярдів доларів і зараз шукає фінансування для подання позовів від імені 50 000 українських біженців проти росіян, які перебувають під санкціями у Великій Британії.

Де-факто юристи, які називають себе Українським альянсом справедливості, на приватні гроші вирішили спробувати зробити те, що після 24 лютого активно обговорюють у Європі та Україні, але на що поки що не наважуються. Адвокати хочуть домогтися конфіскації заарештованого майна росіян.

Такі процеси навряд чи будуть простими — такі суди можуть затягуватись на багато місяців. Ускладнити реалізацію ініціативи може також те, що близько 20 росіян, які потрапили під санкції, включаючи Михайла Фрідмана, Романа Абрамовича і Петра Авена, оскаржили введені обмеження в Європейському суді, пише Bloomberg.

При цьому видання зазначає, що принаймні один хедж-фонд вже відхилив пропозицію альянсу, а деякі інвестори, зокрема сімейні офіси, хочуть просто пожертвувати гроші на ініціативу, не інвестуючи в неї.


Теги: Авен ПетрАбрамович РоманФридман МихаилВеликобританіяВеликобританияМакКью ДжейсонMcCue Jury &PartnersСанкції проти РосіїСанкции против России

Дата і час 18 серпня 2022 г., 22:43     Переглядів Переглядів: 2244
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.862733