АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Пропагандист РФ влаштував цинічний виступ із "черепом захисника Маріуполя": омбудсмен звернувся до ООН

Читать на русском
Пропагандист РФ влаштував цинічний виступ із "черепом захисника Маріуполя": омбудсмен звернувся до ООН
Пропагандист РФ влаштував цинічний виступ із "черепом захисника Маріуполя": омбудсмен звернувся до ООН

Російський пропагандист Ігор Мангушев виступив на стендап-шоу та закликав знищувати українців та "деукраїнізувати" Україну. При цьому він тримав у руках людський череп, запевняючи, що він належить убитому російськими окупантами захиснику "Азовсталі".

Через чергову публічну дегуманізацію українського народу, заклики до вбивства українців та наруги над загиблими Уповноважений з прав людини Дмитро Лубинець звернувся до ООН. Він вимагає від міжнародних інститутів змусити Росію дотримуватись міжнародного гуманітарного права як щодо живих, так і щодо мертвих.

У мережі з’явилося відео з російським пропагандистом Ігорем Мангушевим, лідером російського націоналістичного руху "Світла Русь". Під час стендап-шоу він закликав знищувати носіїв української ідентичності, окупувати та "деукраїнізувати" Україну, а також вбивати українських воїнів. При цьому він тримав у руках людський череп. Мангушев заявив, що цей череп належав захиснику "Азовсталі", убитому російськими окупантами.

На черговий прояв дегуманізації українського народу та виправдання злочинів Росії проти України, які на території РФ набули вже масового характеру, відреагував український омбудсмен Дмитро Лубинець. Він відзначив кричущу зневагу РФ до міжнародного гуманітарного права як щодо живих людей, так і щодо вбитих окупантами.

"Те, що Російська Федерація порушує міжнародне гуманітарне право стосовно живих - не секрет, але це ж відбувається і з мертвими. Через своїх пропагандистів росіяни продовжують дегуманізувати український народ, виправдовуючи масові вбивства цивільних та руйнування населених пунктів. Так, демонстрація "останків" Загиблих захисників Маріуполя стала приводом для "стендапу на військову тематику". Єдиною метою таких дій Росії є чергове заподіяння болю родичам загиблих та зниклих", – наголосив Лубинець.

Він закликав українців не піддаватися емоціям.

"Ми маємо усвідомлювати це і не вдаватися до емоцій, а щодня фіксувати факти військових злочинів та повідомляти міжнародну спільноту про порушення", – зазначив Лубинець.

Він нагадав, що міжнародне гуманітарне право поширюється не лише на живих людей, а й на загиблих. Однак Росія давно наплювала на будь-які міжнародні стандарти.
"Нагадаю, що коли люди гинуть під час війни, з їхніми тілами, потрібно поводитися шанобливо та з гідністю, незалежно від того, загиблий є цивільною особою чи військовослужбовцем. Останки невідомих осіб мають бути ідентифіковані. Повага до померлих - це не просто гуманізм та турбота про близьких загиблих. Це міжнародні стандарти, виконання яких гарантує, що загиблі не поповнюватимуть перелік зниклих безвісти", – зазначив Лубинець.

"Як Уповноважений Верховної Ради України з прав людини я вже повідомив про це відео керівнику групи зі встановлення фактів Слідчої комісії ООН з України Олі Солванге та звернуся до Офісу генерального прокурора України", – додав омбудсмен.

Український омбудсмен звернувся до ООН через цинічний виступ пропагандиста з черепом, який нібито належав українському воїну eiqeeiqdriqrtant


Теги: ООНОфіс генпрокурораОфис ГенпрокурораРосіяРоссияВойнаЛубинец ДмитрийокупантиоккупантыУкраїнаУкраинаМангушев ИгорьАзовстальроссийская пропагандаросійська пропаганда

Дата і час 28 серпня 2022 г., 16:13     Переглядів Переглядів: 2935
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
2.047011