АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 18°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 12°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Курс долара досяг нового 20-річного максимуму до світових валют

Читать на русском
Курс долара досяг нового 20-річного максимуму до світових валют
Курс долара досяг нового 20-річного максимуму до світових валют

Індекс долара, який вимірює курс долара до шести основних валют, 7 вересня досяг нового 20-річного максимуму 110,69. Економічні дані США зміцнили думку, що Федеральна резервна система продовжить агресивне підвищення ставок.

Про це повідомляє Reuters.

Британський фунт упав на 0,8% до 1,14185 долара, найнижчого рівня з березня 2020 року. Падіння нижче 1,1413 долара призведе до його найслабшого рівня з 1985 року.

Падіння фунта по відношенню до долара також було результатом зміцнення долара, який досяг 24-річного максимуму по відношенню до японської ієни в середу і тестував максимум за 20 років по відношенню до євро.

Фунт упав на 15% по відношенню до долара цього року, оскільки інфляція у Великій Британії зросла до двозначних цифр, а економічне зростання зупинилося, а споживачі та підприємства постраждали від різкого зростання цін на енергоносії.

Днем раніше фунт стерлінгів досяг 1,1609 долара, оскільки в повідомленнях ЗМІ з’явилися нові подробиці про те, як прем’єр-міністр Ліз Трасс, яка вступає на посаду, планує впоратися з зростаючою енергетичною кризою у Великобританії, перш ніж почати падіння через сумніви в якій ефект насправді нададуть ці плани.

Аналітики кажуть, що в зростанні фунта стерлінгів в результаті планів Траса немає впевненості, і залишаються питання про те, як вони поєднуються з посиленням грошово-кредитної політики Банку Англії.

У четвер Трасс оголосить про плани допомогти домогосподарствам впоратися зі зростанням рахунків за газ та електроенергію, спричиненим вторгненням Росії в Україну. Деякі фінансові аналітики оцінили заявлений план Трас із заморожування тарифів на електроенергію в 100 млрд фунтів стерлінгів або вище, крім її обіцянок про зниження податків на 30 млрд фунтів стерлінгів.

Фунт не відновить свої втрати по відношенню до долара США найближчим часом, оскільки різке підвищення відсоткової ставки від Банку Англії не зможе компенсувати очікувану рецесію та збільшення державних витрат, прогнозує опитування Reuters.


Теги: ВеликобританіяВеликобританияТрасс ЛизДеньгигрошіВалютаДолларКурс доллара

Дата і час 07 вересня 2022 г., 16:26     Переглядів Переглядів: 2221
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.103725