АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Україна розглядає варіант зупинення Запорізької АЕС

Читать на русском
Україна розглядає варіант зупинення Запорізької АЕС
Україна розглядає варіант зупинення Запорізької АЕС

Україна готова зупинити Запорізьку АЕС, тобто єдиний енергоблок №6, який зараз працює, якщо це буде необхідно.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виконувача обов’язків голови Державної інспекції ядерного регулювання, головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки Олега Корікова на брифінгу .

"Розглядається варіант зупинки станції. Якщо виникнуть відповідні умови, які вимагатимуть зупинки, енергоблок №6 буде зупинено", - сказав він.

Зазначимо, що Запорізька АЕС втратила зв’язок із енергомережею України, вона працює лише на забезпечення власних потреб в електроенергії.

"Це проектний режим, але подальше погіршення ситуації без живлення ЗАЕС від зовнішнього джерела призведе до того, що ми будемо змушені експлуатувати резервні дизельні станції, щоб забезпечити струмом системи безпеки", - сказав Коріков.

Він зазначив, що для потреб станції необхідні чотири цистерни дизпалива на добу. Такий обсяг дуже проблематично завозити через лінію дотику до ЗАЕС.

"Ми можемо потенційно опинитися в ситуації, коли закінчиться дизель, і це може призвести до аварії з пошкодженням активної зони реактора та викидом радіоактивних продуктів у довкілля. Це матиме не лише наслідки для території України, а й транскордонні наслідки", - зазначив держінспектор. .

Він також зазначив, що внаслідок обстрілів росіян було пошкоджено всі чотири лінії видачі потужності Запорізької АЕС, лінії зв’язку станції з тепловою електростанцією та лінії видачі потужності теплової електростанції.


Теги: энергоблокиенергоблокиЗАЭСУкраїнаКориков ОлегУкраинаЗапорізька АЕСЗапорожская АЭСЗАЕС

Дата і час 07 вересня 2022 г., 17:21     Переглядів Переглядів: 2102
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.147051