АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У США вперше підтвердили передачу Україні високоточних снарядів Excalibur с GPS-наведенням – Bloomberg

Читать на русском
У США вперше підтвердили передачу Україні високоточних снарядів Excalibur с GPS-наведенням – Bloomberg
У США вперше підтвердили передачу Україні високоточних снарядів Excalibur с GPS-наведенням – Bloomberg

Міністерство оборони США передало Україні керовані снаряди M982 Excalibur із GPS-наведенням. Це найновіші високоточні далекобійні 155-мм боєприпаси, що підходять до будь-якої ствольної артилерії відповідного калібру.

Вони стали неоголошеним поповненням арсеналу для ЗСУ, зібраного Вашингтоном для боротьби з російськими окупантами, повідомляє агентство Bloomberg . Видання посилається на бюджетні документи, які раніше не розголошувалися.

"У плані поповнення запасів Excalibur у США вперше зізнається, що Пентагон постачав снарядами українські Сили оборони. Офіційні особи ухилилися від питань, незважаючи на повідомлення про те, що їх планувалося надати, а потім вони вже використовували в Україні", - йдеться у матеріалі.

Американське міністерство оборони вирішило витратити $92 мільйони із затверджених Конгресом додаткових коштів "на закупівлю запасних боєприпасів M982 Excalibur, переданих Україні на підтримку міжнародних зусиль щодо протидії російській агресії.

Цей снаряд, що використовується в 155-мм гаубицях, був спільно розроблений компаніями Raytheon Missiles and Defense і BAE Systems Bofor. Excalibur із наведенням дозволяє польовим командирам точніше націлюватися на цілі. Згідно з документами дальність польоту становить 40,5 км.

У США вперше підтвердили передачу Україні високоточних снарядів Excalibur з GPS-наведенням - Bloomberg qhidqxiqzqiqqeant

Боєприпаси Excalibur були вилучені з армійських запасів у рамках 19 кроків "Президентських повноважень щодо скорочення видатків" на суму $8 мільярдів. Наразі Пентагон деталізував закупівлі для поповнення запасів на загальну суму близько $7 мільярдів сімома платежами за останній місяць.

"Додаткові $92 мільйони до Excalibur більш ніж подвоюють бюджет програми, додаючи близько 900 снарядів у 2022 фінансовому році. Згідно з документами армійського бюджету, $56,7 мільйона призначено для закупівлі 374 складних патронів із захистом від перешкод GPS. Це також підтверджує те, про що давно підозрювали – що США постачають таку передову зброю Україні”, – процитувало агентство слова військового аналітика із Центру стратегічних та міжнародних досліджень Марка Канчіана.

Згідно з бюджетними документами армії США, кожен снаряд нині коштує від $98 700 до $106 400, залежно від кількості, що закуповується. Там також зазначається, що продемонстрована точність Excalibur "дозволяє вразити мету з першого пострілу, зменшуючи кількість необхідних пострілів та зменшуючи побічні збитки".

Журналісти припускають: судячи з можливостей, ця зброя могла використовуватися економно для "хірургічного знищення російських командних пунктів та центрів управління", оскільки українські війська ведуть артилерійські дуелі з окупантами у східних регіонах.

Зазначимо: у серпні стало відомо, що США включили боєприпаси M982 Excalibur до нового пакету військової допомоги для України. Американські видання зазначали, що поставлене Вашингтоном озброєння "не обмежене" лише тим, що зазначено в офіційному переліку.

За даними "Мілітарного", Збройні сили України вже застосовують проти окупантів M982 Excalibur. Свідченням цього є відео, опубліковане українськими військовослужбовцями у мережі. На короткому ролику з пострілом із 155-мм гаубиці M777A2 видно характерні контейнери, у яких зберігаються такі снаряди.


Теги: ЗСУВСУСнарядиВоенная помощьвійськова допомогаросійсько-українська війнаНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаСнаряды ExcaliburСША

Дата і час 08 вересня 2022 г., 11:11     Переглядів Переглядів: 2918
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
5.636272