АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Росія намагається анексувати ЗАЕС: станцію "офіційно оформили" як російське підприємство

Читать на русском
Росія намагається анексувати ЗАЕС: станцію "офіційно оформили" як російське підприємство
Росія намагається анексувати ЗАЕС: станцію "офіційно оформили" як російське підприємство

Після фейкових референдумів на окупованих територіях України в РФ "юридично оформили" Запорізьку АЕС як російське підприємство. "Енергоатом" у відповідь оголосив такі дії нікчемними та запевнив, що ЗАЕС залишається українською.

Так, за даними російських реєстрів, "Росатом" заснував АТ "Експлуатуюча організація Запорізької АЕС" зі статутним капіталом 2 млрд руб. Її зареєстрували 3 жовтня.

Офіційно коментувати цю інформацію в "Росатомі" відмовилися. Проте український "Енергоатом" вже відреагував на повідомлення окупантів та назвав рішення "Росатому" юридично нікчемними.

"Нікчемні рішення Росатома щодо створення товариства "Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС" з юридичною адресою в москві є агонією уявного божевільного світу країни-агресора, в якому тепер дійшли до створення псевдопідприємств з назвами українських компаній. Шкода лише, що до нього намагаються затягнути українських атомників ЗАЕС, які вже понад 7 місяців героїчно працюють в окупації", – заявили в "Енергоатомі".

’’Енергоатом’’ нагадав, що ЗАЕС залишається українською eiqrtikziehant

"Україна та весь цивілізований світ знають, що Запорізька АЕС продовжить роботу в Україні, згідно з українським законодавством, в українській енергосистемі, в "Енергоатомі", – запевнили в компанії.

При цьому голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі цього тижня збирається відвідати Київ, а пізніше – Москву для продовження консультацій щодо створення зони безпеки навколо Запорізької АЕС. В організації зазначили, що генеральний директор ЗАЕС Ігор Мурашов після російського полону перебуває зі своєю родиною на території, яку контролює Україна.

Він не продовжуватиме виконувати свої обов’язки на ЗАЕС. "Поки не ясно, хто замінить його у цій ролі", – йдеться у заяві.


Теги: ЭнергоатомЕнергоатомагрессия Россииагресія РосіїРосатомЗапорожская АЭСЗапорізька АЕСЗАЭСЗАЕС

Дата і час 05 жовтня 2022 г., 14:42     Переглядів Переглядів: 2222
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.324009