АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

В американському Інституті вивчення війни назвали стратегічні райони, які має звільнити Україна

Читать на русском
В американському Інституті вивчення війни назвали стратегічні райони, які має звільнити Україна
В американському Інституті вивчення війни назвали стратегічні райони, які має звільнити Україна

Україна має повернути певні райони, щоб забезпечити свою довгострокову безпеку та економічну життєздатність.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Економічне здоров’я України вимагає звільнення решти Запорізької області та більшої частини Донецької та Луганської областей, включаючи принаймні частину території, захопленої Росією у 2014 році. Безпека України суттєво підвищиться за рахунок звільнення Криму, що також принесе користь здатності НАТО захистити її південно- східний фланг", - пишуть аналітики.

На думку ISW, Україні потрібно "чинити опір спокусі заморозити лінії бойових дій таким чином, щоб не дозволити створити умови для відновлення конфлікту на умовах Росії".

Разом з тим, американські аналітики вважають, що наміри президента Росії Володимира Путіна щодо України навряд чи зміняться незалежно від того, "відбудеться припинення вогню або будь-яке інше врегулювання".

"Кремль скористається будь-яким призупиненням бойових дій, щоб закріпити свої досягнення та заморозити лінію фронту у найкращій конфігурації, яку Путін може отримати, щоб підготуватися до майбутнього примусу та агресії проти України", - пише американський Інститут вивчення війни.

Якщо Україна відновить контроль над усім західним берегом річки Дніпро, то росіяни, швидше за все, вважатимуть наземні атаки на південний захід надзвичайно важкими. Таким чином, довготривала обороноздатність Миколаєва, Одеси та всього українського узбережжя Чорного моря значною мірою залежить від звільнення західного Херсона, пишуть фахівці.

Річка Дніпро має бути не першою лінією оборони України, а останньою, додали вони.

На думку ISW, розгляд ключових територій у східній частині Херсонської та західної частини Запорізької областей має враховувати питання безпеки та економіки через розташування Запорізької атомної електростанції (ЗАЕС) в Енергодарі. Станція забезпечувала значну частину електроенергії України до вторгнення 2022 року, і її втрата вимагатиме значних інвестицій для заміни генеруючих потужностей та, можливо, перепроектування елементів української електромережі.

Таким чином, звільнення Енергодару має вирішальне значення для стримування витрат часу та грошей на відновлення економіки України.

Водночас відновлення життєздатної української економіки, яка не потребує великих обсягів довгострокової міжнародної фінансової допомоги, потребує повернення економічного району Донбасу під контроль Києва.

Військові вимоги для цього відновлення включають визволення Україною Маріуполя, а також автомобільних та залізничних мереж на північ через Волноваху у бік Донецька та на захід у бік Мелітополя та Запоріжжя. Для встановлення надійного українського контролю над Маріуполем необхідно звільнити хоча б частину земель, захоплених у 2014 році. Лінія контролю, що виникла внаслідок цього вторгнення, проходила надто близько до міста, щоб дозволити його захисникам уникнути оточення перед рішучими атаками.

Аналогічні економічні аргументи справедливі для історично-промислових міст Донецька, Сєвєродонецька та Луганська. В решті районів окупованого північного сходу України баланс економіки зміщується насамперед в аграрний сектор.

Однак на північному сході України є кілька стратегічно важливих територій. Міста Сватове, Старобільськ та Біловодськ розташовані на великих транспортних розв’язках, контроль над якими частково визначає, які бази в самій Росії можуть використовуватись для прямої підтримки майбутніх нападів на Україну.


Теги: російсько-українська війнаЗСУВСУНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 17 жовтня 2022 г., 10:56     Переглядів Переглядів: 2365
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.114671