АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

СБУ викрила ще одного священника УПЦ з Харківщини на співпраці з окупантами

Читать на русском
СБУ викрила ще одного священника УПЦ з Харківщини на співпраці з окупантами
СБУ викрила ще одного священника УПЦ з Харківщини на співпраці з окупантами

Служба безпеки України викрила ще одного настоятеля УПЦ у Харківській області, який закликав місцеву релігійну громаду підтримати загарбників, виправдовував у своїх «проповідях» злочини російського агресора та сприяв поширенню окупаційного режиму у захопленій частині регіону, для чого особисто контактував з місцевим гауляйтером Віталієм Ганчевим.

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

“Саме з ним представник УПЦ МП погоджував свої дії щодо використання церкви для залучення громадян до лав ворога і дискредитації Сил оборони України. Для проведення підривної діяльності він залучив парафіянку з одного із місцевих селищ, яка допомагала йому розповсюджувати прокремлівську пропаганду на території громади.”, - зазначають у СБУ. 

Під час звільнення району священник зі спільницею втекли до Російської Федерації, де наразі переховуються. 

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України) Кримінального кодексу України та оголошено у розшук.

За даними LB.ua, йдеться про настоятеля храму с. Гетьманівка Куп’янського район Ізюмської єпархії УПЦ Вадима Надутого. Отець Вадим, за наявною інформацією, брав участь у зібрані територіальної громади за участі військовослужбовців РФ. У їхньому супроводі намагався забрати в старости села ключі від адміністративної будівлі. Також неодноразово бачили, як священник в’їжджав до військової частини РФ у с. Первомайське та контактував з командувачем місцевого угруповування ВС РФ з позовним "Віраж". Та навіть підписав подяку на його адресу.

 eiqeuihdirant

Під час захоплення Гетьманівки священнослужитель особисто зустрічав військових РФ біля храму Ізюмської єпархії, а також роздавав російську гуманітарну допомогу на території храму.


Теги: российская пропагандаУПЦ МПХарківська областьХарьковская областьСБУколаборантиКоллаборационизмСвященник

Дата і час 09 листопада 2022 г., 00:35     Переглядів Переглядів: 2223
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.085593