АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Окупанти весь ранок обстрілювали ЗАЕС, понад 12 "прильотів"

Читать на русском
Окупанти весь ранок обстрілювали ЗАЕС, понад 12 "прильотів"
Окупанти весь ранок обстрілювали ЗАЕС, понад 12 "прильотів"

Російські військові весь ранок сьогодні обстрілювали територію Запорізької АЕС. Було зафіксовано щонайменше 12 влучень по об’єктах інфраструктури станції.

Про це повідомляється в Telegram-каналі "Енергоатому".

"Сьогодні вранці, 20 листопада 2022 року, внаслідок численних російських обстрілів зафіксовано щонайменше 12 "прильотів" на майданчик Запорізької АЕС", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що через ворожі атаки пошкоджені естакади зв’язку зі спецкорпусами, баки запасу хімобезсоленої води, система продування парогенераторів, допоміжні системи одного з двох загальностанційних дизелів та інше обладнання інфраструктури станції.

Також зафіксовано три влучення в районі підстанції "Райдуга", але дані про пошкодження та руйнування там ще з’ясовуються.

"Характер та перелік пошкодженого обладнання ЗАЕС свідчать про те, що рашисти цілили та вивели з ладу саме ту інфраструктуру, яка була необхідна для запуску енергоблоків 5 та 6 та відновлення виробництва електроенергії Запорізької АЕС для потреб України", - звернули увагу в "Енергоатомі".

У повідомленні акцентували, що нещодавно "Енергоатомом" було прийнято рішення, а Держатомрегулювання дало дозвіл на виведення енергоблоків 5 та 6 на мінімально контрольований рівень потужності для отримання пари, яка критично необхідна в зимовий період для забезпечення безпеки енергоблоків, персоналу, населення та навколишнього середовища. .

"Рашисти всіляко намагалися не дати українському персоналу станції запустити енергоблоки. Фейковим директором станції від Росатома Романенка, за сприяння російських військових, які захопили ЗАЕС і використовують її як власну військову базу, була заблокована підготовка енергоблоків для виведення на мінімальний".

І крім цього всього, окупанти ще сьогодні пошкодили саме те обладнання, відмова якого унеможливлює будь-які подальші дії щодо запуску енергоблоків ЗАЕС.


Теги: ЕнергоатомНапад Росії на УкраїнуобстрілиЗапорізька АЕСЗапорожская АЭСЗАЕСВойнаВійнаокупантиоккупантыЭнергоатом

Дата і час 20 листопада 2022 г., 15:02     Переглядів Переглядів: 2323
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.106512