АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Війна та Бенкет. Гламурне життя заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова

Читать на русском
Війна та Бенкет. Гламурне життя заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова
Війна та Бенкет. Гламурне життя заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова

Як, на вашу думку, має виглядати життя чиновника та його безробітної дружини?

Де ви колись почалася війна, що робили? Ви, напевно, пам’ятаєте. Хтось у заціпенінні гортав стрічку новин, хтось плакав. Хтось збирав речі, дзвонив родичам, хтось із ними прощався.

Ви пам’ятаєте, що ви робили, коли путінська армія стирала з землі Маріуполь? 17 березня у майже повністю зруйнованому місті під руїнами драмтеатру шукають тих, хто вижив.

Наша героїня цього дня приземлилася в аеропорту Парижа. Вона прямо з літака вирушила до центру – Плас Вандом, 7. Тут розташовані найкращі готелі та найдорожчі бутіки. Але серед них є особливий.

Ювелірний магазин, у якого немає вивіски та вітрини. Сюди можна зайти лише на особисте запрошення. Хазяїна, Жоеля Артура Розенталя, називають Фаберже нашого часу. Ціна його прикрас обчислюється сотнями тисяч та мільйонами євро. Наша героїня заходить сюди, щоби зробити чергову покупку.

23 березня: уночі бомбардують Київ. Жителі українських міст копають у своїх дворах могили, ховають рідних та сусідів. Від ракетного удару у Києві гине наша колега, колишня співробітниця ФБК, Оксана Бауліна.

Наша паризька героїня купує квитки на поїзд. За дві години вона вже у Лондоні. Тут мешкає її син. Заскочила вона, мабуть, буквально на хвилинку, і того ж вечора повернулася до Парижа.

Для всіх інших росіян кордони де-факто закриті. З Росією припинили авіасполучення усі європейські країни. 25 березня реактивними системами «Град» та «Ураган» російська армія завдає 55 ударів по Харкову.

Але вона цього дня гуляє вулицею Сант-Оноре. Заходить до магазину Prada та купує там вбрання на 8 000 євро. Франція займає особливе місце у її серці – і справа не лише у паризьких магазинах.

Тут мешкає її дочка. На Лазурному узбережжі вони всією родиною відпочивали щоліта, щомісяця. Навіть купили там Роллс-Ройс. Спеціальний, для канікул, він чекає на них тут у Франції. Ну а в Москві вони мають ще один.

І, на перший погляд, нічого, напевно, немає такого в цій історії. Так, йде війна, люди вмирають страшною смертю, долі скалічені та зруйновані. Але є решта світу, там живуть люди, від них це все далеко і незрозуміло. Як жили вони, за великим рахунком, там і мешкають. Так уже влаштовано. Якби не одне «але».

Наша героїня – це дружина заступника Міністра оборони Російської Федерації. Людину, яка цю війну розпочала і несе за неї відповідальність. Одного з найбільш наближених заступників Шойгу – Тимура Іванова. Знайомтеся Світлана та Тимур Іванови.

Тимур Іванов працює у Міністерстві оборони понад 10 років. До цього він працював в уряді Московської області, знову ж таки у підпорядкуванні у Шойгу. Але незважаючи на високу посаду, ви, швидше за все, не знаєте про Тимура Іванова майже нічого.

Комусь, звичайно, він міг запам’ятатися тим, що захоплювався формою та кашкетом Гітлера.

За будівництво храму Збройних Сил, як і за сам парк Патріот, відповідав саме Іванов.

Він у Міністерстві Оборони займається взагалі всім будівництвом. Військові містечка? Тимур Іванов. Кадетські корпуси та військові училища? Тимур Іванов. Лікарні, дитячі садки, військові аеродроми, пункти базування підводних човнів і навіть космодром Східний – все це Іванов безперервно перевіряє.

Ну, а зараз він головний будівельник Маріуполя, що взагалі не може вкластися в голові у нормальної людини.

Спочатку їхня армія повністю знищила місто (тисячі трупів, братські могили), а тепер Іванов там ходить і хвалиться, що Міноборони збудують маріупольцям басейн і льодову ковзанку.

Але якщо ви стежите за світським життям, то тут все навпаки. У світських колах, хоч як це дивно, Тимур Іванов, добре відомий персонаж. Завдяки своїй дружині – відомої тусовщиці з нульових, героїні зіркових хронік, якоїсь миті навіть телеведучій: Світлані Захарової. Також відома як Світлана Маніович. З недавнього часу вона Світлана Іванова взяла прізвище чоловіка.

Тимур та Світлана Іванови qhiddkiqzditzant

Жодної вона, природно, не фінансист. І бізнес-леді з неї так собі. Кавалери Світлани, спочатку її перший чоловік Михайло Маніович, а потім і Тимур Іванов, просто утримують її дорогі хобі.

Спочатку бутік у готелі «Метрополь», а потім і магазин одягу та аксесуарів з екзотичної шкіри (пітона, страуса, крокодила, ящірки). Але це вже в минулому, всі «бізнеси» прогоріли.

Світлана Маніович (давайте для простоти виберемо одне з прізвищ і називатимемо її так) – справжнє втілення путінського гламуру. І, напевно, шляхи наші з нею ніколи б не перетнулися (навіщо нам розслідувати світських левиць), якби у 2009 році вона не вийшла заміж за чиновника. Тобто людину, яка живе на наші з вами податки, і ніяк інакше.

Розлучення Світлани з першим чоловіком відбувалося буквально на сторінках глянцевих журналів. Ось журнал Татлер нарікає: "Москва розкололася на два табори, хтось підтримує Світлану, а хтось її чоловіка". Вона в інтерв’ю каже, що йде від Маніовича, і їй нічого не потрібно – забирає лише дітей, одяг та ікони.

А через місяць з лишком її колишній чоловік дає інтерв’ю у відповідь Собчак. Каже, що він зустрічався з Тимуром Івановим, говорив до душі, відмовляв, мовляв, що ти робиш, не потягнеш, Світлана вимагає щонайменше 50 000 доларів на місяць на утримання.

Але потягнути таку ношу Тимур Іванов таки зміг. І допоміг йому не бізнес, а посаду головного будівельника у Міністерстві Оборони.

Тимур і Світлана Іванови особливо не ховалися. Це якийсь новий рівень зухвалості: подивіться, ми нічого не приховуємо, так, ми багаті і нам нема чого соромитися. І всі повірили! Ну, якщо сім’я чиновника так живе, то, напевно, у них все законно має бути. Будь-якого нахабства є межа? Але з’ясувалося, що межі немає.

Якщо зазвичай ми спостерігаємо за такими історіями зовні: дивимося соціальні мережі, намагаємося вгадати щось, прикинути, оцінити, то цього разу все по-іншому.

У наших руках опинився архів електронної пошти Світлани Маніович: 8000 листів за 12 років. Рахунки, плани будинків, документи на яхти та вілли, чеки за антикваріат та прикраси, подробиці вечірок та тисячі фотографій – все це ми уважно вивчили, перевіряли ще раз і готові показати це вам. Виконаємо річну норму важкого люксу та гламуру за один раз!

Як, на вашу думку, має виглядати життя чиновника та його безробітної дружини? Навіть не просто чиновника, а воєнного. Людину, яка буквально служить батьківщині; який за духом та змістом цієї служби – патріот. Вибрав собі покликання – захищати Росію.

Він підтягнутий і скромний. Може, й багато живе, але не надто. Він рідко з’являється на публіці, уникає скандалів. Віруючий, сімейний, живе тихо і непомітно. Ось якось так це має виглядати. Уявили? А тепер забудьте.

Яхти. Гелікоптери. Сен-Тропе. Роллс-Ройси. Діаманти. Вечірки вартістю десятки мільйонів карбованців.

Ми ніколи не дізнавалися про життя чиновників стільки подробиць. Не бачили її так близько. Давайте розумітися.

Серпень 2013 року. Світлана Маніович публікує жартівливий пост від імені дочки: «Коли я була маленька, я жила в Сан-Тропі, і моїми іграшками були пробки від шампанського... Загалом, у мене було важке дитинство». І це взагалі не жарт.

Щороку, починаючи як мінімум з 2010, родина Тимура Іванова на весь серпень виїжджала... Ні, не на дачу копати город, а відпочивати на Лазурному узбережжі. Щороку вони орендували там величезні вілли. Наприклад, таку: п’ять спалень, п’ять ванн, дві кімнати для персоналу.

Місяць її оренди у 2013 році коштував 120 тисяч євро.

Ще 90 тисяч євро вони заплатили того ж літа за оренду ось цієї 37-метрової яхти.

2014. Весною Тимура Іванова нагороджують медаллю «За повернення Криму». Алупка та Судак завмерли в очікуванні високих гостей.

Але наш чиновник із Міноборони із сім’єю знову їдуть на місяць у Сен-Тропі. Орендували іншу розкішну віллу з вісьма спальнями, вісьмома ванними та басейном. Обійшлася родині чиновника 110 тисяч євро.

Для святкування дня народження Тимура Іванова замовили вітрильну яхту на один день, за вечірку заплатили 11 тисяч євро.

2015 рік. Оренда 35-метрової яхти SOUTH PAW C. У контракті на ім’я Світлани Захарової вказано дати та місце посадки – Неаполь. Вартість оренди – 56 тисяч євро.

Далі традиційний серпень у Сен-Тропі. З фотографій в інстаграмі Світлани ми розуміємо, що це Villa Dune.

У ній сім спалень, чотири тераси, басейн, джакузі і, звичайно ж, вид.

За оренду цієї вілли вони заплатили близько 150 тисяч євро.

Але навіть тут вони нудьгували за батьківщиною. І навіть навмисне провели на віллу російське телебачення. Це обійшлося їм у 1990 євро.

У 2016 році указом Президента Росії Тимура Іванова підвищено до заступника міністра оборони Російської Федерації. Можна було подумати, що вже щорічним місячним канікулам у країні НАТО прийшов кінець. Нічого подібного.

Фото з Сен-Тропе знову весь серпень наповнюють інстаграм дружини нового заступника міністра оборони.

Тимур Іванов знову святкував свій день народження – приїхали 25 гостей.

Цього разу орендували віллу Mangueira з власним вертолітним майданчиком, тенісним кортом та басейном. Ніч у ній коштує від 5500 євро.

У серпні 2017 вони зупинилися на тій самій віллі. Тобто, знову витратили на оренду за місяць 170 тисяч євро.

Олександра Маніович (праворуч) на віллі Mangueira, 2016

І того ж літа орендували ось таку яхту, вартість склала 93 тисячі євро, контракт оформлений на няню їхньої дитини.

Усього за літо вони виклали 258 тисяч євро або 18,5 мільйона рублів просто на відпустку. Це не гіпотетичні оцінки, це виставлені та сплачені ними рахунки. І це більше, ніж весь їхній загальний річний дохід за той рік.

У 2018 році вони, природно, теж на місяць їздили в Сен-Тропі. Але є одна фотографія, на яку варто звернути увагу. Світлана Маніович стоїть біля кабріолету Роллс-Ройс.

І таку саму машину ми бачили вже в 2014, за кермом – заступник міністра Іванов.

Ось номер цієї машини. Це повністю відреставрований Rolls-Royce Corniche 2001 року випуску

Вони його купили у 2011 році та оформили на свою люксембурзьку фірму.

Вартість автомобіля для канікул – 120 тисяч євро. Плюс постійний ремонт та обслуговування. У пошті подружжя заступника міністра оборони ми знайшли величезну кількість рахунків, виписаних на ім’я мешканців Сен-Тропе Маніович та Іванова. Доставка автомобіля з Люксенбурга, заміна рульової рейки, усунення протікання, заміна колодок, перефарбування всього автомобіля, заміна скла. Загальна сума за ТО – 75 тисяч євро.

Один із рахунків за обслуговування Роллс-Ройса

Тут просто окремий момент є. 120 тисяч євро, заплачені за відпускний Роллс-Ройс, за курсом 2011 року - це близько п’яти млн рублів. І в цей же час ми маємо довідку про доходи Тимура Іванова за цей же рік, яку він до суду приносив, офіційніше нікуди. І відповідно до неї, його дохід 112 тисяч на місяць. 1,3 млн. на рік. А Роллс-Ройс за п’ять. Зовсім охрінілі.

З 2013 по 2018 рік, період, який ми вивчили уважно, родина Іванових витратила на оренду вілл у Сен-Тропі щонайменше 850 тисяч євро. Ще 250 тисяч пішло на яхти, 200 тисяч на купівлю та обслуговування Роллс-Ройса. Це мільйон триста тисяч євро, витрачені на літні відпустки лише за шість років. Але так вони живуть цілий рік!

У свого улюбленого «Фаберже нашого часу», паризького ювеліра, Світлана спокійно залишає сотні тисяч євро за обручку чи сережки.

Вона скуповує подіумні колекції Дольче та Габбана – 153 000 євро за дві сукні.

Ще рахунок на 60 000 євро за сукню, і ось Світлана у ньому ж.

На весіллі у них співав соліст Modern Talking Томас Андерс – 70 тисяч євро.

Чоловіку куплено годинник – Ulysse Nardin за 25 тисяч євро та Breitling за 36 тисяч.

Дванадцятирічній дочці подарували коня, звуть Раджур, за його утримання за місяць Маніович платить 60 тисяч рублів.

Безперервні вечірки, тусовки та веселощі. Щодня народження Світлани Маніович – подія! У 2018 році вона святкувала його у Стамбулі.

50 гостей три дні розважалися: екскурсії, човни, ресторани, музиканти. Свято обійшлося у 178 000 євро. 13 мільйонів рублів.

Але минулого року нам її день народження сподобався навіть більше. Нехай домашній, це у них на дачі на Рубльовці, зате всі атрибути веселощів тут.

Шикарна вечірка, ошатні гості, пісні, танці, привітання.

Головна зірка – найближчий сімейний друг (теж чиновник) Дмитро Пєсков. Він, як з’ясувалося, не пропускає жодного світського рауту.

Знаєте, що відбувається ось тут? Це просто в сказ нас приводить. Перші кілька кадрів: Пісков із мікрофоном вимовляє тост, вітає іменинницю Світлану.

Чиновник одягнений скромно, майже по-домашньому, але на руці його чітко видніє годинник. Це, звичайно, не ті самі за 37 мільйонів, але того ж бренду – Рішар Міль, такі коштують близько шести мільйонів рублів, тобто половину всього його доходу за рік.

Далі зліва з’являється людина. Це наш заступник міністра оборони Тимур Іванов. Він простягає руку до зап’ястя Пєскова ... І піднімає його манжет так, щоб сховати годинник. Усі сміються. Це для них дуже смішно, розумієте?

У бідній країні у прес-секретаря президента колекція годинника вартістю в цілий під’їзд квартир. Як так сталося? Ну ось так от. Подарували! Хтось помітив? Ой, як незручно, зараз заступник міністра оборони прикриє годинник манжетиком. І в них не виникає думки, що, можливо, чиновник не повинен так жити. Вони не думають ховати своє незрозуміле багатство від своїх друзів та товаришів по чарці. Ось від нас – так. Нам не належить знати і бачити. Але ми разом із вами сьогодні все це виправляємо.

Знаєте чим, окрім модних вечірок, захоплюється дружина заступника міністра оборони? Антикваріатом! Вона витрачає 85 000 євро на меблі XIX століття та кілька статуй.

11 000 євро на гуаші та кушетку у формі човна. Ще 24 000 на бюсти, золоті статуї та готичну вітрину. 7 000 євро йде на купівлю скляних пташок.

Цьому хобі багато років. Наприклад, у 2018 році вона бере участь в аукціоні Сотбіс і купує там за 8 500 євро ось такий годинник. Щось армійське у них є, так? Зірки чи ордени.

Але найголовніша причина покупки: годинник стояв у спальні у її улюбленого дизайнера Ів Сен Лорана. А тепер стоятимуть у будинку у заступника міністра оборони.

Цілком незрозуміло, на перший погляд, як може одній родині знадобитися стільки меблів, статуй, картин та іншого декору, але цю загадку ми з вами розгадаємо трохи згодом. Нині нам потрібно прояснити одну просту річ. Чи мають вони гроші, офіційний дохід, на таке життя?

Декларації міністерства оборони вже кілька років засекречено. Але проаналізувавши старі, ми приблизно розуміємо порядок. Їхній загальний сімейний дохід десь 25 мільйонів. Запам’ятаємо.

А тепер беремо один рік витрат, наприклад, 2020 року. На різний антикваріат (вази, скульптури, люстри, меблі) Світлана витратила більше дев’яти мільйонів рублів. на тканині 1,7 мільйона; аксесуари для ванни на мільйон, ремонт якогось катера на три мільйони рублів; витратила 700 з лишком тисяч за річне утримання коня.

Того ж року вона викуповує у сім’ї колишнього чоловіка половину квартири в елітному житловому комплексі на Поварській за 1,2 мільйона доларів. 90 млн рублів.

І нескінченні покупки одягу. І це лише те, від чого залишилися сліди електронною поштою. Реальний масштаб набагато більший.

Закінчимо це занурення у світ гламуру путінських еліт новорічною історією. Свято все-таки скоро. Ось ви як святкуватимете, поїдете куди? У нас є для вас варіант, заступник міністра оборони рекомендує. Щоправда, є одне «але», дорого. 2021 року, другого січня, Тимур Іванов із дружиною вирушив відпочивати до Ростовської області. За 44 000 рублів на день вони зняли цей будинок, називається Палац Голландець.

Провели вони тут лише три дні, зате як провели. З рахунку, виставленого на ім’я заступника міністра оборони, ми дізнаємося, що вони орендували спеціальну камінну залу за 24 000 руб, ще 22 000 заплатили за те, щоб поспівати караоке, 230 000 заплатили за СПА процедури та лазню.

Ну і, звичайно ж, добре поїли. Жодного разу не вдалося в них поснідати менше, ніж на 45 000 руб. Щодня, тільки прокинулися наші відпускники: ікра червона, ікра чорна, млинці, круасани, свіжі ягоди, та й пару пляшечок шампанського Мое – який сніданок без нього. Наступного дня все те саме: фуагра з ягідним соусом, зморшки з мусом із птиці, шампанське, ну ви зрозуміли.

За три дні відпочинку тут чиновник Тимур Іванов заплатив 803 тисячі рублів. Спустив за пару днів майже всю офіційну місячну зарплату, що приблизно відповідає річній зарплаті лейтенанта збройних сил Росії.

Ще одна історія, яку нам треба розповісти. Дивіться пост з Інстаграма Тетяни Навки. Вона на Алтаї, відпочиває, ходить десь біля водоспаду, чіпає каміння, самотньо лежить на снігу, льодяник навіщось тягне до рота.

Досить дивна фотосесія, але тепер вух! – і ми бачимо контекст: разом із нею там були Пєсков та Тимур Іванов зі Світланою.

Вони теж лежали на льоду, підкидали сніжок, потім їли вчотирьох прямо на вулиці, поки за ними не прилетів гелікоптер.

А ось тут подивіться ще одне відео звідти: панські розваги. Коровай, ряжені, народні пісні, ух! Зверніть увагу, як фривольно поводиться з Тетяною Навкою ведмідь. Обіймає, танцює з нею, а вона радіє!

Цьому є логічне пояснення: усередині костюма ведмедя не хто інший як прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков. Який витівник.

Це, до речі, був черговий гламурний раут наших найкращих друзів. Просто не на Рубльовці, а на Алтаї.

Все те, що ми вже стільки разів бачили: Лепс, пісні, дискотека та п’янка. Вміють путінські чиновники відпочивати.

Ми хочемо вам показати кілька фотографій, щоб ви самі вирішили, склали власну виставу. Ось ким ці люди себе уявляють, що в них у головах відбувається? Будинок обвішаний іконами: Антикварні меблі скрізь, самовари якісь, картини. Вбираються в панські шуби. Фотосесії, костюми, кокошники, хусточки староруські та церкви з монастирями. У вухах або діаманти, або сережки з двоголовими орлами.

Вони не гадають, що вони чиновники. Вони вважають, що вони є господарями Росії. Новий вищий клас, нове дворянство, еліта. І в цій своїй думці вони зайшли так далеко, що почали будувати собі справжнє дворянське гніздо. Навіть дві.

Майно Іванова та Маніовича засекречене. Замість їхніх прізвищ написано «Російська Федерація».

Але Іванов вже стільки років чиновник, що була купа розслідувань і всі вже знають: у Зачатівському провулку вони винаймають 300-метрову квартиру.

У селищі Успенське на Рубльовському шосе вони відбудували собі дачу площею 1600 квадратів. Така дача коштує 600 млн. рублів. Але це все сущі крихти в порівнянні з тим, що у них є насправді.

2012 року Тимур Іванов надумав будувати для своєї пані Світлани дворянське гніздо. У самому серці Москви. Чистий провулок, Пречистинка. Один з тих районів районів, де ціна за ОДИН квадратний метр дорівнює вартості цілої квартири десь у Саратові. Зовсім недалеко десять років тому розгорталася сага іншого чиновника Міноборони – Сердюкова.

Пам’ятайте, до його коханої, Євгенії Васильєвої, голови департаменту майнових відносин Міноборони, увірвалися о 6-й ранку з обшуком. Там начебто виявили самого Сердюкова, але запам’яталася найбільше історія про розкіш, в якій вона жила. По всіх федеральних каналах не замовкали: боже мій, квартира з 13 кімнатами! 192 метри!

Прикраси якісь у неї знайшли, картини. Щоправда, вони стали символами корупції. А наші сьогоднішні герої, Тимур Іванов та Світлана Маніович, дуже посміялися б з цього. Сердюківське багатство – копійки в порівнянні з тим, що є у них.

За адресою Чистий провулок, 4 знаходиться справжня дворянська садиба, особняк у класичному стилі. Великий головний будинок, три поверхи, майже 1000 квадратних метрів. Він був побудований в 1821 році, називався міською Волконською садибою-фон Мекка. У 2012 році за 600 мільйонів рублів цей будинок купує Тимур Іванов. Ну як, Тимур Іванов… Дворянство дворянством, а російське СІЗО зі звинуваченнями у розтраті ніхто не скасовував. Тому особняк реєструють на фірму "Дворянське гніздо".

А фірму, у свою чергу, записують на водія Тимура Іванова – Станіслава Кузнєцова. Ось, наприклад, він паркує автомобілі Іванова та Світлани Маніович зі своїм номером. У телефонних книгах його мобільний і записаний: «Стасик, водій Іванова Т.В. ». Але гніздо тут в’є аж ніяк не водій Стасик. Незважаючи на те, що офіційно реконструкцією та ремонтом займається компанія «Дворянське Гніздо», всі кошториси, питання, рахунки надходять на електронну пошту Світлани Маніович.

Світлана займається у цьому будинку ремонтом камінів. Їй на пошту надходять пропозиції щодо встановлення дзеркал, і вона вибирає оформлення стін. Світлана вибирає ліфт, яка садиба без ліфта? Абсурд.

Світлани надсилають план висвітлення будівлі. План озеленення садиби, узгоджений із Тимуром Вадимовичем.

І навіть ікони, картини та антикваріат, які Світлана закуповує промисловими масштабами, акуратно враховуються у таблиці та розподіляються: ось це забрали у Тимура Вадимовича, ось це відвезли на експертизу, а ось це – до будинку на Чистий.

У пошті Світлани є листи, з яких стає зрозуміло, що знаходиться всередині: спа з великим хамамом, мінібасейном, масажною та роздягальнею. На кухні є стіл шеф-кухаря, внизу, в підвалі, - пральна-прасувальна, склад продуктів, склад речей, сейфова, блок для персоналу.

Там же кімната охорони – для них монітори та стіл, двоярусне ліжко та мінікухня. Не знаємо, що вони там задумали, але на ділянці збираються відтворити окремий в’їзд і каретний сарай. Мабуть, для їхнього московського Роллс-Ройс Гост за 17 мільйонів рублів. Який теж, до речі, записаний на фірму цього водія Стасіка.

Ця компанія купила нещодавно і чорний Гелендваген за 20 мільйонів рублів. Зараз садиба принаймні зовні виглядає повністю добудованою. Відновлено фасад, замінено барельєфи, і навіть місце залишено, мабуть, для сімейного герба. Що особливо дратує у цій історії – це лубочний патріотизм. Усі ці фотосесії а ля рюс, хусточки, ікони, православ’я.

Ось Світлана Маніович пише піст: що тільки вона знає, як любити батьківщину. А всі, хто не з нею – це вони просто велич Росії ненавидять. І в підкріплення патріотизму на знімку і береза, і грибочок, і сама Світлана, вкрита скромно хусткою Hermes.

Ми всі розуміємо, звісно… Але майте совість, Світлано Олександрівно. Останні років 20 і до сьогодні Світлана Маніович, дружина заступника міністра оборони Російської Федерації, є громадянкою Ізраїлю. Її діти є громадянами Ізраїлю. Це все можна перевірити по базі всіх ізраїльських виборців, що втекла кілька років тому.

Ось їхня адреса у Тель-Авіві: До 2021 року Світлана Маніович разом зі своїм колишнім чоловіком була власницею цієї квартири.

Багато років вона як дружина заступника міністра оборони подавала декларацію про майно і ніде і жодного разу вона не згадала, що має квартиру в Ізраїлі. Це грубе порушення закону, тільки за це Тимура Іванова мало б негайно відправити у відставку.

Одягти кокошник і намисто - це тепер патріотизм? Син Іванова від першого шлюбу живе у Мексиці. Дочка Маніович від першого чоловіка Олександра живе в Парижі. 19-річний син Михайло, якого з раннього дитинства наш Іванов виховує, зараз не в окопах під Бахмутом, а в Англії, в університеті там навчається. Жодна їхня повнолітня дитина не живе в Росії. Зате доньку молодшу назвали Парасковією. І ось тато, одягнений у військову форму, у будинку на Рубльовці за 600 мільйонів, дарує їй на триріччя прикраси Тіффані. Ось він, путінський патріотизм, милуйтеся. Вам зараз пропонують за це вмирати.

Іванов та Маніович знають, що вони порушують закон. Тому будинки записуються на водіїв, Роллс-Ройси оформляються на якісь фірми. Яхти замовляються на ім’я няньки. Існує ціла інфраструктура, спеціальні фірми та люди, які оплачують їм те, за що особисто заступнику міністра платити якось незручно.

Навіть прикраси із улюбленого ювелірного будинку Світлана оплачує собі не сама. У 2019 році 150 000 євро за її рахунком заплатив її американський приятель. А вона вже повернула йому.

У 2020 році історія повторюється: у цьому ж магазині Світлана обирає прикрас на 400 000 доларів (25,5 млн. руб.). Вона пише скаргний лист, що, мовляв, має труднощі з перекладами з особистого рахунку.

Тому трьома траншами цю суму за неї заплатили три невідомі офшори.

Та й головне: рахунки за будівництво, за ремонт (що на їхній дачі на Рубльовці, що в особняку в Чистому провулку) оплачують також не самі Маніович та Іванов. Для цього вони мають спеціальних людей: за дивним збігом ці ж люди заробляють мільярди на підрядах Міністерства Оборони.

Дивіться, договір на постачання мармуру на Рубльовську дачу. Тільки платить чомусь не Іванов чи Маніович, а компанія «Альбатрос». А договір при цьому зберігається у Світлани у пошті. Ну гаразд, «Альбатрос» та «Альбатрос», чи мало.

Ось знову постачання мармуру, вже на адресу особняка у Чистому провулку. Рахунок цього разу оплачує ТОВ «ОСС», а якщо без скорочень – «Оборонспецбуд». А ось це вже звучить набагато гірше: з якого дива компанії з назвою «Оборонспецбуд» оплачувати заступнику міністра оборони мармур? І це не єдині рахунки, сплачені ними. Ось "Оборонспецбуд" платять за водозахисний поріжок. А ось – за дощеприймач та ґрати з чавуну. Все це навіщось надсилається Світлані Маніович.

Розгадка проста. Обидві ці контори входять до однієї неформальної групи компаній, яка заробляє на контрактах Міністерства оборони. "Альбатрос" був заснований Дмитром Хавроніним - він зараз володіє компанією "Олімпсітібуд".

А «Оборонспецбуд» належить двом діючим співробітникам «Олімпсітібуду». Одні й ті самі люди скрізь.

І цей «Олімпсітібуд» – це вже дуже великий підрядник Міноборони. Вони будували суворовське училище у Твері, кадетський корпус в Омську, військово-морське училище у Мурманську, ковидний шпиталь у Санкт-Петербурзі, військові медичні центри.

Ми з’ясували: лише за останні кілька років «Олімпсітібуд» отримав за засекреченими держконтрактами від структур Міноборони понад 65 мільярдів рублів. І вони переказують частину цих грошей «Оборонспецбуду» як субпідряднику. І зараз ця група компаній продовжує заробляти мільярди на будівництві житлових будинків у Маріуполі. Самі розбомбили та знищили, а тепер заробляють.

Тільки з початку будівництва у Маріуполі ці люди вже заробили понад 17 мільярдів рублів. І частина цих грошей, як ми довідалися, піде на оплату особистих рахунків родини Іванова: мармур, будматеріали, що там ще знадобиться.

Ну і на ще один дуже важливий та дуже секретний проект для заступника міністра оборони.

Кожному порядному дворянину, крім кокошника та міської садиби, належить ще й добротний заміський будинок; щоб із прислугою та на санях по своїх володіннях взимку кататися. І наші герої зовсім недавно перейнялися і цим питанням.

Місце вони обрали найкрасивіше. Тверська область, велика лісова ділянка прямо на березі Волги. Наприкінці 2020 року розпочинається підготовка. Тимур Іванов особисто відвідує будівництво, вибирає форму та розташування будинку.

Світлана отримує від архітектора технічні плани на головний будинок та два гостьові. З нею погоджуються ескізи приміщень.

Незважаючи на те, що замовники будівництва очевидні, за традицією на себе сім’я чиновників оформляти нічого не стане. Ділянка належить ТОВ «Волзький Берег».

А цією фірмою, у свою чергу, володіє вже знайома нам «Оборонспецбуд».

А тепер давайте подивимося, як все це виглядає у реальному житті.

Ми у Тверській області, село Панкратове.

Підлітаємо до головного будинку – його площа 2900 квадратних метрів, і це справжня російська садиба з двома флігелями.

Ми точно знаємо, що розташовується всередині: на цоколі два склади продуктів, склад одягу та чотири склади меблів – антикваріатосховище, очевидно. На першому поверсі – 90-метрова камінна кімната, 100-метрова більярдна, їдальня з сервірувальною, та найзагадковіше приміщення – хуліганська вітальня.

Ніколи про це не чули, але у заступника міністра оборони така є. Можливо, там Тимур Іванов у спортивних штанах зупиняє своїх гостей, питає з якого вони району, чому він їх раніше тут не бачив і забирає у них дрібницю та мобільні телефони.

На верхньому поверсі садиби знаходиться хазяйська спальня, 40-метрова ванна кімната, дві вбиральні площею з однушку.

Тут же на поверсі є резервна вбиральня – на випадок, якщо всі речі Світлани не влізуть у дві основні. Є ще 85-метрова вітальня та 56-метрова майстерня для Світлани. Цей поверх призначений лише для господарів.

Гості ж зупинятимуться у двох флігелях, з’єднаних із будинком галереями. У кожному по чотири спальні.

Загальна площа ділянки – 19 га.

З Москви в ці чудові місця можна дістатися вертольотом, ну або на катері навіть, благо, у власності у компанії «Волзький Берег» такий є, з розмитненням та доставкою коштує 21 мільйон рублів. В інтернеті є єдина фотографія цього судна, на ній видно жінку, дуже схожу на Світлану Маніович.

Коли розпочалася війна, Світлана Маніович поїхала до Парижа.

У березні цього року, в той самий час, коли під керівництвом її чоловіка відбувалися найстрашніші, найнеймовірніші злочини – Маріуполь, Буча, обстріл мирних міст, Світлана проводила час за шопінгом та відпочинком – у комфорті та безпеці. Вдалині від Путіна та його російського світу.

Проте старе їхнє життя, з віллами в Сен-Тропі, дорогими бутиками і нескінченними подорожами було поставлено під загрозу. У жовтні цього року, неймовірно пізно, проте Тимура Іванова включили в європейські санкції.

А Світлану не ввімкнули. За кілька місяців до цього, у червні, вони оформили розлучення.

Жодного звичайного для такої ситуації поділу майна не сталося. Дітей ніхто не ділив. На цей раз розлучення не обговорювали на сторінках «Татлера». Нічого, що свідчить про реальне розставання Іванова та Маніовича, нам знайти не вдалося. Швидше навпаки: незадовго до розлучення вона змінила прізвище Іванова.

І головної мети було досягнуто: Світлана Маніович не потрапила під санкції. Зараз, коли ми записували наше розслідування, вона була у Парижі. Проводить там час із дочкою, витрачає гроші у своїх улюблених бутіках.

Гроші, що її формально колишній чоловік накрав на підрядах Міністерства Оборони, на війні в Україні.

Світлана Маніоніч, незважаючи на розлучення, має бути негайно включена у всі можливі санкції. Їхні таємні рахунки та фірми мають бути заарештовані. Усі люди (американці, європейці), які оплачують їхні рахунки, допомагають їм ховати активи та відмивати гроші, мають нести за це відповідальність.

Дуже важливо, щоб ви допомогли нам поширити цей ролик та текст. Показали його тим, хто з якихось шалених причин підтримує путінську війну. Хтось вірить пропаганді і готовий вбивати невинних людей. Чи готові ви вмирати за Роллс-Ройси Тимура Іванова? За сукні його дружини вартістю із вашу квартиру? За їхню відпустку в Сен-Тропі?

Ми показали і довели сьогодні – вас обікрали. І не лише ці Іванов із Маніовичем. Всі ці чиновники, що охрініли, і єдинороси такі. Брешуть, крадуть і безперервно святкують, куражеться: як хитро вони все провернули, а ви нічого й не помітили.

Надішліть посилання на наш ролик друзям і знайомим, поділіться посиланням. Свободу Олексію Навальному!

PS У пошті ми знайшли один цікавий документ. Його відправив The Italian Sea Group. Це та сама компанія, яка обслуговує яхти Володимира Путіна «Шехерезада». Фірма спеціалізується на будівництві суперяхт. І в цьому листі написано, що Світлана Маніович дуже важливий для фірми клієнт. Причому важлива не лише для них, а й для всієї італійської економіки. Дата документу – кінець 2021 року, буквально кілька місяців до війни. Зважаючи на цей лист, заступник міністра оборони збирався будувати собі супер-яхту в Італії. Цього листа, звичайно, недостатньо для розслідування, але цього більш ніж вистачає для того, щоб ми написали заяву до правоохоронних органів Італії: що там робить під санкції чиновник і який інтерес для економіки Італії.

Розповідатимемо, що з цього вийшло!

Джерело: glavcom


Теги: ПутинООО Волжский БерегХавронин ДмитрийЗахарова (Маниович) СветланаНавка ТатьянаПесков ДмитрийМаниович МихаилШойгу СергейИванова СветланаИванов ТимурЖоэль Артур РозентальРоссийская армияБаулина ОксанаМаріупольМариупольмайноРоссияИмуществоМіноборони РФМинобороны России

Дата і час 21 грудня 2022 г., 13:37     Переглядів Переглядів: 3122
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.332618