АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

"Держвиплати" на 1 млн грн: в Україні викрили шахраїв

Читать на русском
"Держвиплати" на 1 млн грн: в Україні викрили шахраїв
"Держвиплати" на 1 млн грн: в Україні викрили шахраїв

Шахраї в Україні використовували фішингові сайти для отримання даних банківських карток громадян та подальшого присвоєння грошей. Потерпілим завдано понад мільйон гривень збитків.

Фігурантів затримано, їм оголошено підозру. Про це повідомляється на порталі МВС (Міністерства внутрішніх справ України).

"Схему шахрайства викрили співробітники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно зі слідчим управлінням поліції Львівщини. Організатор підшукував виконавців, які на замовлення створювали фішингові сайти. Далі зловмисники використовували онлайн-сервіси для масового розсилання SMS", - йдеться у повідомленні.

Українцям надходили повідомлення про можливість отримання соціальних виплат, зокрема, підтримки, допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів. Для цього їм пропонувалося перейти за посиланням та вказати дані банківських карток, на які нібито буде зараховано допомогу. Відомості, які користувачі вводили на фішингових сайтах, автоматично ставали відомими зловмисникам. Надалі учасники схеми надавали гроші з рахунків потерпілих.

"За попередніми даними, таким чином вони обдурили понад сотню громадян. Загальна сума збитків становить мільйон гривень. У будинках фігурантів працівники поліції провели обшуки. Вилучено мобільні телефони, SIM-картки та ноутбуки, які використовувалися у протиправній діяльності", - додали в МВС.


Теги: ШахрайствоШахраїКиберпреступностьАферистыВиплатиМВДфішинг сайтифишинговые сайтыМошенникиМошенничество

Дата і час 08 січня 2023 г., 17:36     Переглядів Переглядів: 2493
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.258008