АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У Дніпрі викрили підпільний осередок "Партії Шарія", який готував масові заворушення

Читать на русском
У Дніпрі викрили підпільний осередок "Партії Шарія", який готував масові заворушення
У Дніпрі викрили підпільний осередок "Партії Шарія", який готував масові заворушення

Співробітники Служби безпеки України викрили у Дніпрі підпільний осередок "Партії Шарія", який готувався проводити масові заворушення в регіоні.

Про це повідомляє Служба безпеки України .

Під час обшуків у приміщеннях прокремлівського осередку партії правоохоронці виявили інструкції щодо алгоритму дій щодо провокації масових заворушень під час громадських заходів.

 eiqeuiqztiqtuant

Повідомляється, що зловмисники готувалися до проведення вуличних акцій на підтримку окупантів у разі наближення лінії фронту чи захоплення регіону.

Крім того, правоохоронці знайшли "угоди" представників партії щодо нерозголошення інформації про свою підривну діяльність проти України.

За даними слідства, заборонений партійний осередок організував виходець із Донецької області, який прибув у Дніпро під виглядом переселенця. Він перебував на постійному зв’язку з представниками Шарія, які ховаються за кордоном, і облаштував підпільне відділення "політсили" у власному будинку.

Для конспірації чоловік контактував виключно з "перевіреними" особами та максимально приховував адресу свого проживання.

Внаслідок слідчо-оперативних дій правоохоронці також виявили у приміщенні організатора "підпілля" склади з ворожими виданнями, листівками та фінансову "звітність" щодо витрат на антиукраїнську діяльність. Вилучені матеріали направили на експертизу для подальших процесуальних дій.

У межах кримінального провадження за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади) Кримінального кодексу, продовжується розслідування для встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення винних до відповідальності.


Теги: КоллаборационизмколаборантиСепаратизмбеспорядкиДніпроДнепрПартия ШарияСБУ

Дата і час 09 січня 2023 г., 13:05     Переглядів Переглядів: 2320
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.14767