АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Закарпатського інкасатора визнали винним у крадіжці 263 тисячі гривень

Читать на русском
Закарпатського інкасатора визнали винним у крадіжці 263 тисячі гривень
Закарпатського інкасатора визнали винним у крадіжці 263 тисячі гривень

На Закарпатті визнав винним у крадіжці 263 тис. гривень Євгена Приміча, який працював водієм-інкасатором у АТ «Ощадбанк». Про це редакції 368.media стало відомо із вироку Мукачівського суду за ч. 4 ст. 191 КК.

У грудні 2016 року інкасатор Пріміч отримав від суб’єктів інкасації 263 тис. гривень. Надалі зазначені кошти він не передав сектору перерахунку та зберігання валютних цінностей № 3. Такі дії кваліфіковані судом за ч. 1 ст.367 КК як службова недбалість.

У судовому засіданні інкасатор Євген Приміч своєї провини не визнав, повідомивши, що того дня вони об’їздили майже 25 об’єктів, де від спеціально уповноважених осіб прийняли кошти. До кінця робочого дня він та його напарник привезли сумки з грошима до приміщення Мукачівського відділення АТ «Ощадбанк». Оскільки сейф за їхньою бригадою не був закріплений, то сумки з грошима він склав на підлогу в кімнаті зберігання коштів.

Далі його колега відніс сумки з грошима до сектора перерахунку банку, де ці кошти прийняла завідувачка сектором перерахунку. Того дня жодних претензій щодо здавання коштів не було. Приміч зазначив, що неодноразово нарікав на відсутність сейфу.

Наприкінці робочого дня він не витримав такої неналежної організації роботи та повідомив, що відмовляється працювати за таких умов. Наступного дня він уже не вийшов на роботу, а поїхав до Києва, де влаштувався неофіційно на роботу. Його колега, який працював з ним 24 грудня, підтвердив слова Приміча, зазначивши, що кошти, як завжди, склали в кімнаті зберігання цінностей і пішли додому.

Втім, 27 грудня стало відомо про зникнення коштів. За словами начальника сектору безпеки Мукачівського відділення, стало відомо, що зникла інкасаторська сумка з коштами в сумі 85 тис. гривень. Несподівано для наступного дня Примітка на роботу не з’явилася і не відповідала на телефонні дзвінки.

Увечері того ж дня один із родичів Євгена Приміч погодився погасити суму, яка зникла у розмірі 85 тис. гривень. Втім, наступного дня стало відомо, що зникли інші інкасаторські сумки. Відомості про зникнення сумок почали надходити поступово після того, як клієнти банку з’ясовували, що кошти на рахунок не надійшли.

Інкасатора Євгена Приміча визнано винним

Суд визнав Євгена Пріміча винним за ч.1 ст. 367 КК. Йому призначили покарання у вигляді штрафу у розмірі 8,5 тис. гривень, звільнивши від покарання через закінчення термінів давності. У той же час суд задовольнив цивільний позов АТ «Ощадбанк», зобов’язавши Євгена Приміч сплатити 263 тис. гривень на користь банку.

Skelet.Info


Теги: Примич ЕвгенийОщадбанкИнкассаторыДеньгиЗакарпатская область

Дата і час 13 січня 2023 г., 00:50     Переглядів Переглядів: 2516
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.621915