АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

У Києві за вбивство судитимуть зведеного брата "Діми Донецького"

Читать на русском
У Києві за вбивство судитимуть зведеного брата "Діми Донецького"
У Києві за вбивство судитимуть зведеного брата "Діми Донецького"

Правоохоронці скерували до Дарницького районного суду Києва обвинувальний акт відносно 49-річного уродженця міста Горлівка Олега Дорохіна, якому інкримінується скоєння умисного вбивства (ч.1 ст.115 КК України) свого компаньйона по чарці.

Відомості про це містяться в матеріалах судового реєстру.

З матеріалів порталу "Судова влада" випливає: 4 січня було здійснено авторозподіл провадження, слухати яке випало служителю Феміди Тетяні Щасній.

 eiqrtiqzqihqant

Дорохіну закидають, що в ніч на 1 серпня 2022 року він прийшов до квартири свого новоспеченого знайомого на Дніпровській набережній, де чоловіки разом вживали алкогольні напої. Згідно версії слідства, тут приятелі добряче посиділи за столом, після чого в них виник конфлікт під час якого Олег Олегович вихопив ніж та наніс опоненту кілька ударів. Зрештою від крововтрати господар квартири помер, а правоохоронці оперативно звітували про затримання підозрюваного в скоєнні злочину.

Відтоді Дорохін, що є зведеним братом кримінального авторитета Дмитра Дорохіна на прізвисько "Діма Донецький" (останнього, як вже повідомлялося на сторінках Dетектив-Info, навесні 2020 року "шмонали" силовики під час здійснення серії обшуків в оточення 49-річного злодія в законі Андрія Недзельського на прізвисько "Нєдєля"), утримується під вартою. На етапі досудового розслідування чоловік, що в 2014 році залишив рідне місце та в подальшому оселився в українській столиці, свою провину в інкримінованому йомй злочині не визнав.

В інтерпретації сторони обвинуваченого, під час конфлікту з власником квартири на Дніпровській набережній він лише захищався. Мовляв, в момент вжиття ним заходів самооборони Олег Олегович сам отримав численні різані рани обох долонь та вкоротив віку опоненту обломком леза ножа, з яким на нього напав господар.

Як би там не було, але з матеріалів суду випливає - відповідні аргументи захисту Олега Дорохіна не переконали суддів ухвалити рішення щодо пом’якшення запобіжного заходу достойнику для його переводу під домашній арешт. При цьому, в апеляційній інстанції на підтвердження сталих соціальних зв’язків чоловіка було заявлено інформацію про те, що з 2016 року він працює помічником керівника ТОВ "Простар футбол едженсі".

Згідно відкритим реєстрам, директором та засновником відповідної компанії виступає один із найвідоміших українських футбольних агентів - Вадим Шаблій. У якого, принаймні до кінця грудня 2020 року, в компаньйонах у "Простар футбол едженсі" був Рустем Абдукадиров.

(Рустем Абдукадиров та, як стверджували окремі журналісти, його автівка)

Прізвище Абдукадирова гучно виринуло у вітчизняних ЗМІ в січні 2019 року, коли в центрі Києва трапився гучний конфлікт навколо офісного приміщення по вулиці Великій Васильківській, 21.

Свої права власності на відповідні 300 м2, що наприкінці 2018 року було передано в оренду Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції (за символічну орендну плату в розмірі 1 гривні на рік), тоді заявляли дві сторони. Першу з них пов’язували зі студією "Квартал 95" (і безпосередньо із Оленою Зеленською та Сергієм Шефіром), а їх опонентів - з ТОВ "Глобал Груп СА", бенефіцаром якого виступав вищезгаданий Абдукадиров.

На початку 2021 року Рустем Ескендорович вчергове зажив собі медійної слави на тлі "гарячої фази" протистояння та боротьби навколо ринку "Столичний".

Згідно однієї з версій, у відповідному інциденті Абдукадиров, що на певному проміжку часу значився як директор ринку, виступав провідником інтересів народного депутата 6 та 7 скликання Юрія Іванющенка. Як вважається, останній разом із своїми партнерами тоді намагався "викинути" зі "Столичного" співзасновницю компанії Stolitsa Group Владу Молчанову.

Як би там не було, подейкують, що зрештою саме Молчановій вдалося встановити контроль над Столичним ринком.

detective-info


Теги: Рынок СтоличныйStolitsa GroupМолчанова ВладаИванющенко ЮрийГлобал Групп САЗеленская ЕленаШефир СергейАбдукадыров РустемПростар футбол едженсиШаблий ВадимДорохин Дмитрийкримінальний авторитеткриминальные авторитетыДима ДонецкийГорловкаКиївКиевДорохин Олегубийствавбивствоправоохоронці

Дата і час 25 січня 2023 г., 17:30     Переглядів Переглядів: 3556
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.0998869999999999