АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Путін замінив Суровікіна на Герасимова, щоб повернутися до "гіпернаступу" – NYT

Читать на русском
Путін замінив Суровікіна на Герасимова, щоб повернутися до "гіпернаступу" – NYT
Путін замінив Суровікіна на Герасимова, щоб повернутися до "гіпернаступу" – NYT

Перестановки у вищому військовому командуванні РФ, зокрема заміна командувача російськими військами в Україні Сергія Суровікіна на начальника російського генштабу Валерія Герасимова, зумовлена прагненням Кремля подолати безлад в армії Росії.

Водночас Герасимов сконцентрувався на тактичних та організаційних питаннях, на кшталт використання цивільного транспорту чи мобільних телефонів у зоні бойових дій та наказу голити бороди російським окупантам.

При цьому ключові проблеми російської армії, як то нестача військ, боєприпасів та обладнання, яка зірвала плани РФ на початку вторгнення, досі не вирішуються, хоча від нового командування президент РФ Володимир Путін вимагає проведення "гіпернаступу" в Україну. Про це повідомляє The New York Times

Видання з посиланням на західних експертів, аналітиків та джерела у військових колах пише, що начальника генштабу збройних сил РФ Валерія Герасимова призначили командувачем окупаційних військ в Україні замість Сергія Суровікіна для того, аби залагодити безлад у російській армії.

Водночас у Кремлі воліють не помічати, що він же причетний до проблем Росії у війні проти України. Через стратегію Герасимова, РФ все ще не має військ, боєприпасів чи обладнання, які, за словами військових, потрібні їй для масового наступу.

І вирішувати ці глобальні проблеми новий командувач окупаційних військ не дуже поспішає. Змінивши на посаді свого попередника Сергія Суровікіна, Герасимов сконцентрувався на тактичних питаннях. Зокрема, на пересуванні військ на цивільних транспортних засобах і небезпеці використання ними мобільних телефонів.

Натомість на Заході досі не бачать ознак, що російська армія почала вирішувати фундаментальні проблеми - насамперед з нестачею боєпипасів та добре навчених військ.

Водночас, як зазначають у Вашингтоні, в РФ за 11 місяців війни в Україні звільнили або понизили вже 9 генералів ЗС РФ.

При цьому Росія так і не змогла досягти низки поставлених цілей, зокрема, захопити Київ, скинути президента Володимира Зеленського, зіпсувати стосунки України із Заходом та всередині НАТО. Навіть більш обмежена мета Росії – захоплення всього Донбасу – залишається для окупантів недосяжною.

Як пише видання, Путін звернувся до Герасимова, щоб впоратися з безладом в армії. Вважалося, що протягом 10 років Герасимов працював над модернізацією російських збройних сил як начальник генерального штабу. Зокрема, він вивчав досвід американців в Афганістані, Іраку, Сирії, колишній Югославії та Лівії.

До того ж, Герасимов активно підтримує брехню російьскої влади. На початку минулого року, нагадує видання, він сказав західним чиновникам, що Росія не має наміру вторгатися в Україну, але через кілька тижнів російські війська перетнули кордон. Він також залишався близьким до Путіна, який призначив його головою своєї армії більше десяти років тому.

Відсторонення Суровікіна, пишуть журналісти, теж є заслугою Герасимова. Джерела NYT зазначили, що Герасимов та міністр оборони Сергій Шойгу висловлювали невдоволення позицією Суровікіна, який досяг успіху в обороні, і запропонували повернутися до "гіпернаступу" з потенційною початковою метою взяти Краматорськ. Ця пропозиція імпонувала Путіну, адже він досі вірить, що Росія зможе захопити Донбас і навіть Київ - і прагне початку широкомасштабного наступу.

Саме тому військові чиновники та аналітики очікують, що Кремль вимагає від Герасимова проведення успішного наступу цієї весни.


Теги: ЗеленскийВашингтонВС РФСуровикин СергейПутинВійнаВойнаВторжениеНапад Росії на УкраїнуРоссийские войскаУкраинаГерасимов Валерий

Дата і час 29 січня 2023 г., 13:16     Переглядів Переглядів: 2286
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.150884