АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Оточення Довбенка йде в АРМА, незважаючи на оголошення його у розшук

Читать на русском
Оточення Довбенка йде в АРМА, незважаючи на оголошення його у розшук
Оточення Довбенка йде в АРМА, незважаючи на оголошення його у розшук

До конкурсу на керівника Агентства з розшуку та менеджменту активів допустили Шкляра, Дубовика та Потьомкіна. А детективи НАБУ допустити побоюються.

30 січня комісія з обрання керівника АРМА допустила до конкурсу 16 із 19 учасників ( список з автобіографіями ), двох відхилило. А щодо детектива НАБУ Сергія Рокуня взяли паузу.

Оточення Довбенко, АРМА Андрій Довбенко, розшук eiqrtitqiurant

Як зазначила Transparency International Ukraine, Комісія переживає, що його досвід роботи заступником начальника та начальника відділу детективів НАБУ не підходить для керівної роботи. Хоча інші детективи НАБУ навіть із менших посад допускалися на конкурси до інших державних установ.

Водночас до конкурсу було допущено Сергія Шкляра, до якого у комісії були питання. Він не надав довідки про знання української мови. Але оскільки її подання було необов’язковим, враховуючи закон про правовий режим воєнного стану.

Пікантність ситуації в тому, що саме НАБУ вело та веде кримінальні провадження з корупції в АРМА. А «дивлячого» Довбенка навіть оголосили в розшук за створення злочинного угруповання, яке заробляло на різних схемах в АРМА та інших органах Мін’юсту (див. « Корупційні схеми в Мін’юсті. За що НАБУ оголосило у розшук Довбенка »).

А допущений Шкляр і є одним із юристів, які працювали у Мін’юсті саме в епоху розквіту Довбенка за часів дуумвірату БПП-НФ. І не лише він один. «Наші гроші» знайшли учасників конкурсу, які так чи інакше асоціюються з Довбенком.

Оточення Довбенка йде в АРМА

Сергій Шкляр, оточення Довбенка, мін’юст

Колишній заступник міністра юстиції з виконавчої служби Сергій Шкляр

Сергій Шкляр. Багато років працював у юрфірмі «Арцінгер», 2015 року став заступником міністра юстиції з питань виконавчої служби. На цій посаді займався запуском автоматичної системи розподілу виробництв між виконавцями. Але так займався, що Нацполіція та СБУ у лютому 2018 року відкрили кримінальне провадження про ручне втручання в автоматичний розподіл. А вже у травні того ж року Шкляр звільнився за власним бажанням і нарешті повернувся до «Арцингера».

Анна Огренчук, Андрій Потьомкін, оточення Довбенка, АРМА

Ганна Огренчук та Андрій Потьомкін

Андрій Потьомкін. З 2015 року був помічником міністра юстиції Павла Петренка та три роки працював на різних позиціях у міністерстві. У 2019 році працював головним юристом АРМА та подав заяву до Генпрокуратури про скоєння злочину тодішнім головою АРМА Антоном Янчуком . Потьомкін звинуватив його в тому, що в АРМА пошкодили статуетку орла із квартири екс-міністра доходів та зборів Олександра Клименка вартістю $46 тисяч.

До приходу до Мін’юсту Потьомкін працював у ТОВ «Юридична група Ел Сі Еф» Ганни Огренчук. Вона в 2019 році вийшла заміж за Довбенка, справила з ним скандальне весілля в Сен-Тропі, а в 2020 році «Ел Сі Еф» поглинула юрфірму «Evris», що належить її новому чоловікові.

Віктор Дубовик. 2013 року був радником першого віце-прем’єр-міністра Сергія Арбузова з угруповання «младореформаторів» Януковича. Потім працював у юридичній компанії "Волхв" Олександра Навальнева. За неймовірним збігом обставин журналісти різних ЗМІ одночасно брали коментарі саме у Довбенка та Дубовика, або у Довбенка та Навальнева. А 2020 року Дубовик перебрався до Мін’юсту, звідки швидко і пішов працювати керівником Офісу протидії рейдерству.

Наразі йде лише перша фаза конкурсу. Міжнародна спільнота обіцяє тримати у фокусі події в АРМА, куди правоохоронці Олега Татарова направляють заарештоване майно російських олігархів та інші активи, які не бажають проводити через процедуру націоналізації чи конфіскації з подальшим прозорим управлінням чи продажем через ФДМУ та Прозоро. Продаж».

Юрій Ніколов

nashigroshi.org


Теги: РейдериТатаров ОлегРейдерствоАрбузов СергейНавальнев АлександрДубовик ВикторООО Юридическая компания Эл Си ЭфКлименко Александр ВикторовичЯнчук АнтонПавел ПетренкоПетренко ПавлоПотемкин АндрейОгренчук АннаАрцингерСмотрящийШкляр СергейНАБУРокунь СергейАРМАДовбенко Андрей

Дата і час 02 лютого 2023 г., 09:54     Переглядів Переглядів: 2624
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.160867