АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Загальна мобілізація: в армію призиватимуть обмежено придатних до служби українців

Читать на русском
Загальна мобілізація: в армію призиватимуть обмежено придатних до служби українців
Загальна мобілізація: в армію призиватимуть обмежено придатних до служби українців

В Україні до 19 лютого діє воєнний стан та проводиться загальна мобілізація. Багато військовозобов’язаних чоловіків не підлягають призову в армію за станом здоров’я – вони вважаються обмежено придатними до служби. Однак їм також видаватимуть повістки.

Начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач заявив, що обмежено придатні до військової служби українці також можуть бути мобілізовані. Він уточнив, що ті, хто за висновком військово-лікарських комісій не підлягають заклику, не воюватимуть на передовій, але цілком можуть бути корисними у ЗСУ.

"Ті військовозобов’язані, які обмежено придатні до військової служби у воєнний час, можуть бути мобілізовані, але їхня служба проходитиме не в бойових частинах, а у військових частинах забезпечення", - пояснив Горбач у коментарі медіа Сил безпеки та оборони України Military Media Center.

Полковник додав, що такі українці зможуть служити у територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, навчальних закладах, установах Міністерства оборони та інших небойових підрозділах.

Українцям, які були визнані медкомісіями обмежено придатними до військової служби, не можуть служити у морській піхоті, плавскладу, десантних військах та інших підрозділах.

Військовослужбовець нагадав, що вручення повістки не є автоматичним білетом на фронт. Документи насамперед роздають, щоб актуалізувати інформацію про громадян. Можливий заклик до військової служби – це звичайний процес у країні, де триває війна.

"Слід не забувати, що обов’язком кожного українця є захист своєї країни. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе", – підсумував військовослужбовець.


Теги: ВійнаНапад Росії на УкраїнуВСУГорбач РоманВоинская службавоенная службаВійськова службаПризывникивійськовозобов’язаніМобілізаціяМобилизация

Дата і час 02 лютого 2023 г., 10:33     Переглядів Переглядів: 3130
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.066345