АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Залужний підтвердив удар морським дроном у Затоці: що про нього відомо

Читать на русском
Залужний підтвердив удар морським дроном у Затоці: що про нього відомо
Залужний підтвердив удар морським дроном у Затоці: що про нього відомо

Росія могла наслідувати приклад України і створити свій морський флот безпілотників. Це ставить під загрозу торговельного судноплавства у Чорному морі, вважає OSINT-аналітик HI Sutton.

Російські війська атакували міст у Затоці Одеської області невідомим раніше морським безпілотником. Журналіст та OSINT-аналітик з ніком HI Sutton розповів , що може означати застосування нового типу зброї для війни.

У телеграм-каналах розповсюджують відео удару морського безпілотника залізничного мосту у Затоці. Судячи з перших кадрів, аналітик припускає, що, очевидно, це кероване надводне судно з вибухівкою на борту. Схоже, російська армія успадкувала приклад України та створила свою версію ударного дрона для атак по воді.

Автор вважає, що для війни застосування таких дронів має велике значення. До цього часу не було відомо, що ЗС РФ має морські безпілотники. Навіть якщо атака не завдала великих збитків, це буде серйозною загрозою для України. Сам міст з’єднує Україну з Молдовою та Румунією, російська армія атакує його вже не вперше. До цього була низка ракетних ударів по мосту у квітні 2022 року.

 eiqetidzziqrant

В акваторії Чорного неба зафіксували безліч невеликих кораблів, частина з яких могли обороняти великі військові кораблі в ході ракетного удару по Україні, проте на якихось із них могли бути морські безпілотники. Аналітик припускає, що якщо РФ зможе використати дрони проти українських берегових об’єктів, то ЗСУ більше не зможуть атакувати російські військові кораблі так само, як було раніше. Це зрушення у бік РФ.

Також російська армія може використовувати морські дрони для ударів по торговим кораблям, щоб порушити зернову угоду. При цьому офіційно такі атаки не визнаватимуться, а звинувачувати у всьому Москва Україну.

Генерал Залужний підтвердив застосування РФ морських дронів

У ході переговорів головнокомандувача генерала Валерія Залужного з головою об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі обговорювалося питання ППО та підсумки масованого ракетного удару по Україні 10 лютого.

"Поділився занепокоєнням у зв’язку з використанням Росією морських надводних дронів, що створює загрозу цивільному судноплавству у Чорному морі", - заявив генерал Залужний.


Теги: ПВОМилли МаркЗСУВСУВС РФЗалужный ВалерийУкраинаВійнаВойнаВторжениеНапад Росії на УкраїнудрониЧерное моребеспилотники

Дата і час 13 лютого 2023 г., 00:55     Переглядів Переглядів: 7592
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.10768