АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

У Росії знайшли мертвим нафтового магната 90-х, який мав бізнес з чоловіком дочки Єльцина

Читать на русском
У Росії знайшли мертвим нафтового магната 90-х, який мав бізнес з чоловіком дочки Єльцина
У Росії знайшли мертвим нафтового магната 90-х, який мав бізнес з чоловіком дочки Єльцина

У Росії тривають загадкові смерті серед людей, пов’язаних із нафтогазовою промисловістю держави-агресора.

Напередодні, 22 лютого, у несвідомому стані у своєму підмосковному будинку було виявлено великого нафтового олігарха кінця 1990-х – початку 2000-х років Владислава Ровнейка, врятувати його не вдалося.

Раніше померлий мав спільний бізнес із зятем екс-президента РФ Бориса Єльцина, а також частку у бельгійській нафтотрейдинговій компанії. Про смерть олігарха повідомило пропагандистське видання "Московський комсомолець".

Пропагандисти з посиланням на власні джерела повідомили, що тіло Ровнейка знайшли в його підмосковному будинку в Одинцовському міському окрузі.

"59-річного чоловіка виявили непритомним близько 23.00 у його будинку в котеджному селищі на Рубльово-Успенському шосе. Врятувати його не вдалося. Кримінальний слід у смерті Ровнейка не простежується", – поспішили запевнити пропагандисти.

Вони також нагадали коротку біографію загадково померлого олігарха. Освіту він здобув в одному з найпрестижніших російських ВНЗ - Московському державному інституті міжнародних відносин. Отримавши диплом, влаштувався у фірму "Союзнафтоекспорт", якийсь час працював у Бельгії. Там Ровнейко працював пліч-о-пліч з нинішнім главою зовнішньої розвідки РФ Сергієм Наришкіним. Як припускали журналісти "Нової газети", Ровнейко був розвідником.

"У 2000 році з Леонідом Дьяченко - на той момент чоловіком дочки екс-президента РФ Бориса Єльцина Тетяни Дяченка заснував компанію Urals Energy NV. Був також співвласником бельгійської нафтотрейдингової компанії Nafta (B) NV і гендиректором Міжрегіонального паливного союзу".


Теги: Нарышкин СергейЕльцин БорисЕльцинРовнейко ВладиславсмертьРосіяРоссия

Дата і час 23 лютого 2023 г., 15:09     Переглядів Переглядів: 2651
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.106738