АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

У храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь

Читать на русском
У храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь
У храмі Гробу Господнього зійшов Благодатний вогонь

У перші хвилини Вогонь не обпалює, має температуру людського тіла та нагадує теплі промені сонця.

У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі сьогодні, 15 квітня, у Велику Суботу зійшов Благодатний вогонь, на який чекали тисячі паломників з усього світу.

Як повідомляє спеціальний кореспондент "УНІАН" Ганна Горпинченко з Єрусалиму, диво сходження Благодатного вогню цього року сталося о 14:50 за Києвом.

Паломники вмивалися Благодатним вогнем, освячуючи обличчя, одягу та вітали один одного різними мовами "Христос Воскрес!" - "Воістину Воскрес!" Це момент загальної величезної радості, тому в Єрусалимі склалася традиція вітати один одного з Великоднем одразу після сходження вогню.

Люди передавали Вогонь усім, хто був у храмі. Також його змогли отримати всі очікування дива сходження біля храму та на вулицях старого міста.

Благодатний вогонь має особливість: у перші хвилини він не обпалює, має температуру людського тіла та нагадує теплі промені сонця.

Як повідомив УНІАН прес-секретар поліції Ізраїлю Михайло Зінгерман, сьогодні одночасно у храмі Гробу Господнього присутні 2400 людей. При цьому безпеку в місті забезпечують кілька тисяч представників поліції Ізраїлю, оскільки у ці дні мусульман Рамадан.

Віруючі вмиваються Вогнем, освячують одяг, але займання не відбувається.

Михайло Зінгерман зазначив, що він ніколи не бачив випадку спалаху одягу під час сходження Благодатного вогню, незважаючи на те, що тисячі людей стоять один біля одного.

Поступово Благодатний Вогонь нагрівається, але не палить.

Першими, за традицією, до храму Гробу Господнього зайшли представники Вірменського католікозу.

Кувуклію перевірили представники всіх Церков, які служать на Гробі Господньому: у ній не повинно бути вогню та способів запалити його. Кувуклію опечатали спеціальним воском.

Після цього в храм під звуки бубнів з промовами, що прославляють Христа та Його Воскресіння, прийшли православні араби, без яких неможлива церемонія Сходження Благодатного вогню. Далі до храму урочисто увійшов Патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ з представниками Єрусалимського патріархату. Після Хресного ходу навколо Кувуклії Патріарха одягли одяг, переконавшись у тому, що він не має нічого, що зможе фізично запалити вогонь. Далі патріарх зайшов у Кувуклію і після молитви Благодатний вогонь зійшов.


Теги: ЄрусалимИерусалимБлагодатный огоньВеликденьПасха

Дата і час 15 квітня 2023 г., 15:55     Переглядів Переглядів: 2335
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.079285