АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Порядок денний для безробітних: як і де військкомати отримують дані про чоловіків

Читать на русском
Порядок денний для безробітних: як і де військкомати отримують дані про чоловіків
Порядок денний для безробітних: як і де військкомати отримують дані про чоловіків

137,3 тис. осіб – це дані щодо кількості зареєстрованих безробітних в Україні на квітень 2023 року. У Мінекономіки пояснили, що Україна зараз має безробітні, чиї навички не відповідають вимогам ринку праці, і це так зване структурне безробіття.

Про це йдеться у статті Фокусу.

У матеріалі йдеться також про те, що українці не реєструються для набуття статусу безробітного, адже мають неформальні доходи, а також через небажання витрачати час на походи до Центру зайнятості та консультації. За інформацією народного депутата Ярослава Железняка, наразі 72% зареєстрованих безробітних – це жінки.

На рівень безробіття вплинула мобілізація. Деякі безробітні наразі отримали роботу у Збройних силах України. Є також частка осіб, які не планують звертатися до Центру зайнятості, адже дані про зареєстрованих безробітних чоловіків передає центр територіальним центрам комплектування (військкоматам).

Затверджений "Порядок організації та ведення військового обліку" містить інформацію про те, що ТЦК мають право на доступ до даних військовозобов’язаних з Єдиної інформаційно-аналітичної системи центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції. Тобто фактично через Центр зайнятості ТЦК отримують інформацію про чоловіків, яким потім передають повістки.

Сума грошової допомоги для безробітних в Україні становить від 1000 до 6700 грн. на місяць. Виплата провадиться протягом 90 днів з моменту реєстрації в Центрі зайнятості.

Ярослав Железняк наголосив: офіційна статистика свідчить про падіння кількості безробітних через скорочення часу виплат та недосконалість законодавства (у тому числі за звітністю щодо ЄСВ).

"Зараз мало людей реєструються безробітними. Безробітних більше, але люди не реєструються, не бачать у цьому сенсу", - каже старший економіст CASE Ukraine Володимир Дубровський.


Теги: МобілізаціяМобилизацияЖелезняк ЯрославУкраїнаМінекономікиУкраинаБезработныеповісткиповесткивійськкоматВоенкомат

Дата і час 28 квітня 2023 г., 17:15     Переглядів Переглядів: 2747
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.720758