АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 20°C
Дніпро: 22°C
Одеса: 21°C
Чернігів: 19°C
Суми: 19°C
Львів: 11°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 13°C

Звільнений "м’ясник Маріуполя" Мізинцев став замкомандиром ПВК "Вагнер"

Читать на русском
Звільнений "м’ясник Маріуполя" Мізинцев став замкомандиром ПВК "Вагнер"
Звільнений "м’ясник Маріуполя" Мізинцев став замкомандиром ПВК "Вагнер"

Звільнений у квітні вже генерал-полковник, колишній заступник міністра оборони, який відповідає за матеріально-технічне забезпечення ЗС РФ Михайло Мізінцев став заступником командира у ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина.

Про це 4 квітня повідомив російський пропагандист Олександр Симонов.

"Сьогодні у таборі підготовки з новим заступником командира ПВК "Вагнер" Михайлом Євгеновичем Мізінцевим займалися допідготовкою підрозділів", - написав Симонов у своєму Telegram-каналі.

Михайло Мізінцев, Мізинців, м’ясник Путіна, улюбленець Путіна, м’ясник Маріуполя, ПВК Вагнер, Єлізаров eiqehiqztidqtant

На опублікованому відео Мізинців спілкується з командувачем підрозділу найманців, екс-офіцером ГРУ Антоном Єлізаровим , який розповідає колишньому заступнику міністра, як "вагнерівці" навчаються на своїх помилках та успіхах Збройних сил України.

За що звільнили генерала Мізінцева?

За даними Військової розвідки Міноборони Великобританії, у Міноборони РФ Мізинцев відповідав за матеріально-технічне забезпечення окупаційних військ Росії. Однак через проблеми з логістикою та снарядним "голодом", який зазнають росіяни на фронті, глава оборонного відомства Сергій Шойгу відправив у відставку свого підлеглого.

За даними росЗМІ, офіційного підтвердження звільнення не було.

Чим відомий генерал Мізинцев

У березні 2022 року в Одеській ОВА повідомили, що облогою Маріуполя керував особисто генерал-полковник Михайло Мізінцев . Примітно, що раніше він керував російською операцією в Сирії. За словами спікера Одеської ОВА Сергія Братчука, він особисто наказував бомбардувати Маріуполь, а також ударити по пологовому будинку в місті, Драмтеатрі та цивільних будинках. Майже він повторював у Маріуполі сирійський сценарій. Після чого його і прозвали "м’ясником Маріуполя".

Після окупації Маріуполя у вересні 2022 року Мізинця було призначено на посаду заступника Міноборони РФ з матеріально-технічного забезпечення армії РФ. Відомо, що російський офіцер родом із Вологодської області РФ, у ЗМІ його також називають "улюбленцем Путіна".


Теги: Шойгу СергейБратчук СергейЕлизаров АнтонСимонов АлександрМизинцев МихаилВС РФЕвгений ПригожинРосійські найманціроссийские наемникиЧВК ВагнерЧВК Вагнера

Дата і час 05 травня 2023 г., 02:03     Переглядів Переглядів: 2825
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.084685