АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

ВАКС відмовився повернути обвинувальний акт прокурору у справі нардепа Артура Герасимова

Читать на русском
ВАКС відмовився повернути обвинувальний акт прокурору у справі нардепа Артура Герасимова
ВАКС відмовився повернути обвинувальний акт прокурору у справі нардепа Артура Герасимова

Вищий антикорупційний суд відхилив клопотання захисників Артура Герасимова про повернення прокурору обвинувального акту та розпочав розгляд кримінального провадження проти парламентаря по суті.

Вищий антикорупційний суд відмовився повернути обвинувальний акт у справі за звинуваченням у недекларуванні народного депутата з фракції «Європейська солідарність» Артура Герасимова та розпочав розгляд кримінального провадження проти нього по суті.

«У задоволенні клопотання захисника Тонконожка про повернення обвинувального акту відмовити… Постанова остаточно і оскарженню не підлягає» , — оголосила рішення головуючий суддя Оксана Олійник.

На початку судового засідання захист Артура Герасимова попросив суд повернути прокурору обвинувальний акт із зміненим звинуваченням. На думку захисників, прокурор «зрозумівши, що притягти Артура Володимировича до відповідальності за першою статтею 366-2 кримінального кодексу штучно змінила звинувачення» .

Зокрема, захист не погодився із оцінкою вартості майна, у недекларуванні якого звинувачують Герасимова. Крім цього, адвокати депутата наголосили, що не отримали всіх матеріалів дізнання.

Зі свого боку, прокурор Олена Дроботова зазначила, що намагалася вручити нардепу Артуру Герасимову матеріали дізнання, «але він відмовився і, згідно з частиною 5 статті 301 КПК, він вважається таким, що отримав» . Вона відкинула закиди щодо штучності зміни звинувачення, зауваживши, що це було зроблено на підставі відповідних матеріалів.

У результаті суд відхилив клопотання захисту та призначив судовий розгляд, по суті, який розпочався відразу після завершення підготовчого засідання. Прокурор коротко виклала зміст оновленого обвинувального акту, пояснивши, що в результаті експертизи ринкова вартість нерухомості Герасимова в Іспанії зросла до більш як 8 мільйонів гривень.

«На підставі певних фактичних обставин прокурор дійшов висновку про зміну обвинувачення. Зміна звинувачення узгоджена з прокурором вищого рівня» , - зазначила прокурор Олена Дроботова.

Незабаром після цього прокурор виступила зі вступною промовою та суд відклав розгляд справи на 31 травня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Герасимов спочатку звинувачувався у скоєнні кримінальної провини за частиною першою статті 366-2 Кримінального кодексу. Внаслідок зміни звинувачення на частину другу статті 366-2 термін давності його притягнення до відповідальності, який закінчувався навесні поточного року, збільшився до 5 років.


Теги: СудьиДроботова ЕленаОлейник ОксанаОбвинениеХодатайствоВищий антикорупційний судВысший антикоррупционный судГерасимов Артур

Дата і час 17 травня 2023 г., 20:00     Переглядів Переглядів: 2346
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.365835