АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Союзники України побоюються, що допомога США закінчиться у 2024 році - Financial Times

Читать на русском
Союзники України побоюються, що допомога США закінчиться у 2024 році - Financial Times
Союзники України побоюються, що допомога США закінчиться у 2024 році - Financial Times

Союзники України побоюються, що допомога США закінчиться 2024 року. А результатом контрнаступу ЗСУ на Заході бачать переговори про мир із Росією.

Про це пише Financial Times .

Американські офіційні особи заявили газеті, що заздалегідь затверджених коштів достатньо, щоб підтримувати Київ ще приблизно п’ять місяців.

Якщо гроші буде виділено знову, то США, ймовірно, можуть дозволити собі нинішній рівень підтримки протягом року або, можливо, двох, але не більше. "Ми не можемо вічно підтримувати той самий рівень допомоги", - заявив чиновник.

Вашингтон вважає наступні п’ять місяців вирішальними для закінчення війни та "останнім реальним шансом для Києва змінити ситуацію на місцях", йдеться у матеріалі.

"Якщо ми дістанемося до вересня, а Україна не досягне значних успіхів, то міжнародний тиск з метою привести їх до переговорів буде величезним", - сказав один із чиновників. За його словами, "те саме вірно і для Росії, якщо контрнаступ залишить їх розбитими".

Але західні офіційні особи також сподіваються, що контрнаступ України змусить Путіна "договоритися про умови миру у тій чи іншій формі". Деякі представники адміністрації Байдена вбачають у цьому можливість для Києва розпочати переговори.

Військові оцінки США говорять про те, що Україна навряд чи зможе досягти всіх своїх політичних цілей на полі бою цього року, навіть якщо вона досягне успіхів під час контрнаступу. Українські та європейські офіційні особи також визнають цю точку зору у приватному порядку.

"Ми всі можемо погодитися з тим, що наступного року ми хотіли б опинитися в іншому місці, десь ближче до світу, ближче до відновлення стабільності та суверенітету України", - сказав високопосадовець.


Теги: військова допомогаВоенная помощьСШАНапад Росії на УкраїнуВойнаВійна

Дата і час 18 травня 2023 г., 14:14     Переглядів Переглядів: 1540
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.849069