АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

Суд обрав запобіжний захід ексголові Верховного суду Князєву

Читать на русском
Суд обрав запобіжний захід ексголові Верховного суду Князєву
Суд обрав запобіжний захід ексголові Верховного суду Князєву

Суд заарештував до 14 липня екс-голову Верховного суду Всеволода Князєва у справі "хабарі від Жеваго" з можливістю внесення застави у 107 мільйонів 360 гривень. Прокурори просили заставу 150 мільйонів.

Про це повідомила журналістка із зали суду

Князєва підозрюють в отриманні хабара від бізнесмена Костянтина Жеваго за ухвалення необхідного рішення. Підозрюваний заперечує свою провину та зазначає, що нібито зберігав чужі кошти.

За даними слідства, у січні 2023 року до Верховного суду надійшла справа за касаційними скаргами ПрАТ "Ділові партнери" на ухвалу Північного апеляційного господарського суду від 12 вересня 2022 року на користь бізнесмена Костянтина Жеваго та його компанії "Ferrexpo AG". Розгляд було призначено на 15 березня та Жеваго через довірену особу Сергія Рудометкіна (директора з безпеки ЗАТ "Полтавський ГЗК" - ред.) висловив пропозицію керівництву Верховного суду про надання неправомірної вигоди для винесення судом необхідного їм рішення.

"Всеволод Князєв наказав Горбурову та Горецькому повідомити Жеваго, що за прийняття необхідного йому рішення він має надати неправомірну вигоду у розмірі 1 мільйон 800 тисяч доларів США для нього та суддів. Вони ж повідомили Жеваго, що той має заплатити 2 мільйони 700 тисяч доларів, розраховуючи , що передадуть 1 мільйон 800 Князєву, а 900 тисяч розподілять між собою", - прокурор САП.

10 березня Горецький повідомив Жеваго, що судове засідання 15 березня буде перенесено на квітень для надання останньому можливості зібрати кошти.

Жеваго передав Горецькому 2 мільйони 600 тисяч доларів США. Спочатку отримані кошти він зберігав в офісі, а надалі перемістив на зберігання до індивідуального сейфу.

19 квітня Велика палата Верховного суду, зокрема Князєв, винесла судове рішення на користь Жеваго.

1 травня Князєв дав вказівку Горбурову поділити частину коштів у 10 пакетів, а 450 тисяч залишити зберігання. Третього травня Горбуров доставив кошти у 10 пакетах у квартиру Князєва. 15 травня Горбуров забрав із банку решту і доставив їх у квартиру Князєва.

"Під час обшуків слідчі вилучили частину коштів у квартирі Князєва, а частину – у службовому кабінеті", - прокурор САП

Прокурор просив суд відправити під варту Всеволода Князєва, наголошуючи на ризиках втечі підозрюваного, тиску на свідків, знищенні доказів. Прокурор просив обрати заставу підозрюваному 150 мільйонів.

Також прокурор зазначив, що у фігуранта можуть бути й інші спільники.

"Під час кримінального провадження під час негласних слідчих дій задокументовано спілкування, яке свідчить про те, що між учасниками злочинної групи були домовленості про скоєння інших злочинів. А саме – за неправомірну вигоду приймати необхідні рішення під час судового розгляду, а також впливати на справи, які на досудовій стадії. Але нині ми отримали докази лише з цього епізоду"


Теги: Жеваго КонстантинарештАрестУголовное делоВзяткахабарЗатримання на хабарі голови Верховного СудуВерховний СудКорупціяКнязев Всеволод

Дата і час 18 травня 2023 г., 23:14     Переглядів Переглядів: 2252
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
3.491972