АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

В "Слузі народу" не знають, чи втік закордон депутат-корупціонер Трубіцин

Читать на русском
В "Слузі народу" не знають, чи втік закордон депутат-корупціонер Трубіцин
В "Слузі народу" не знають, чи втік закордон депутат-корупціонер Трубіцин

Депутат Київради Владислав Трубіцин не прийшов на засідання комісії Київради та засідання ВАКС у його справі через проблеми зі здоров’ям.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" в Київраді Андрій Вітренко.

"Наразі я не можу ні спростувати, ні підтвердити цю інформацію (про ймовірну втечу депутата Трубіцина за кордон. – Ред.). За наявною у мене інформацією, за документами, які зайшли офіційно до Київської міської ради, депутат Трубіцин повідомив про погіршення стану здоров’я і попросив дозволу бути відсутнім на комісії, яка розглядала проєкт рішення, який пров’язаний з його прізвищем. Тому, спілкувавшись з ним, він мені теж підтвердив деяку проблематику свою, я не можу її розкривати, це пов’язано з його особистими даними", - заявив він, коментуючи поширену у ЗМІ інформацію про ймовірну втечу Трубіцина за кордон.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи Трубіцин наразі перебуває в України, чи все ж таки, за кордоном він зазначив: "Я точно не знаю, але він повідомив, що він не буде присутнім, тому що йому потрібно зробити деякі речі, пов’язані з його особистим здоров’ям".

Він також зазначив, що не володіє інформацією, чи був дозвіл на виїзд Трубіцина за кордон та який орган міг видати депутату Київради такий дозвіл.

"Треба працювати у правовому полі, а не відразу шукати якісь втечі", - зауважив Вітренко.

За його словами, у вівторок Трубіцин не прийшов на засідання до Вищого антикорсуду, де мало відбутись чергове засідання за обвинуваченням Трубіцина та його спільників, яких рік тому викрили на ймовірному хабарі в 1,26 млн гривень, теж, нібито за станом здоров’я.

"Наскільки мені відомо, так", - уточнив депутат.

Коментуючи ймовірність вжиття заходів щодо Трубіцина з боку "Слуги народу" у разі доведення у судовому порядку фактів корупції, Вітренко зазначив: "Ми будемо діяти в межах і спосіб, передбачений законом України про місцеве самоврядування і про місцеві вибори".

Нагадаємо, за даними ЗМІ, спійманий на хабарі Трубіцин не прийшов до суду, тому що вже втік з України, попри "електронний браслет"

9 лютого 2022 року детективи Національного антикорупційного бюро викрили депутата Київради Трубіцина на його спільників на отриманні на 1,26 млн грн неправомірної вигоди.

За даними НАБУ, Трубіцин у змові з групою осіб, серед яких були керівники столичних комунальних підприємств, отримували хабарі забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі заздалегідь визначених компаній, а також подальшого безперешкодного використання точок.

Справу надіслали в суд у жовтні 2022 року. Підготовче провадження тривало майже пів року, і от на початку квітня її призначили до розгляду по суті. Наступне засідання призначили на 30 травня. 

Трубіцин призупинив членство у партії "Слуга народу", але лишився депутатом Київради. До нього не застосували імперативний мандат. В матеріалах слідства по Трубіцину фігурує заступник голови ОП Олег Тататров, якому він начебто щотижня звітував про "касу". Також Трубіцина називають наближеним до Андрія Єрмака.

Також раніше головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов повідомляв, що "слугу народу" Трубіцина раніше судили за підробку документів.


Теги: Витренко АндрейСлуга НародаВАКСКорупціяУголовное делоДепутатиКиїврадаКиевсоветТрубицын Владислав

Дата і час 19 травня 2023 г., 23:38     Переглядів Переглядів: 2526
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.247293