АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 22°C
Харків: 23°C
Дніпро: 24°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 21°C
Суми: 22°C
Львів: 12°C
Ужгород: 13°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 14°C

Україна розслідує роль Білорусі у депортації дітей, - Костін

Читать на русском
Україна розслідує роль Білорусі у депортації дітей, - Костін
Україна розслідує роль Білорусі у депортації дітей, - Костін

Україна розслідує ймовірну роль Білорусі у примусовій депортації дітей із тимчасово окупованих територій.

Про це заявив генпрокурор України Андрій Костін у коментарі Reuters .

Зазначається, що заява стала відповіддю на повідомлення білоруської опозиції про те, що 2150 українських дітей, у тому числі дітей-сиріт від 6 до 15 років, було вивезено до так званих оздоровчих таборів та санаторій на території Білорусі.

Костін зазначив, що Офіс генпрокурора відкрив кримінальне провадження за фактом примусового перевезення/депортації понад 19 тисяч дітей з окупованих областей Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської та Харківської областей, зокрема до Білорусі.

"Факт та обставини вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій України до так званих "оздоровчих таборів" на території Білорусі зараз розслідуються у зазначеному кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

У звіті білоруської опозиції наголошувалося, що українських дітей вивозили до білоруського санаторію "Золоті Піски" у Гомельській області та санаторно-курортного табору "Острошицьке Містечко" у Мінській області.

Перша група з близько 350 дітей прибула з окупованої Донецької області на початку вересня, друга та третя групи прибули наприкінці вересня та середині жовтня. Додаткові депортації було здійснено у квітні та травні цього року.

Наголошується, що з підконтрольних Росії територій України дітей автобусом доставили до Росії, а потім поїздом до Білорусі.

При цьому опозиція стверджує, що Лукашенко особисто розпорядився про перевезення дітей-сиріт до Білорусі та сприяв їхньому приїзду фінансовою та організаційною підтримкою.

Доцент Університетського коледжу Лондона та спеціаліст із законодавства про права дитини Юлія Іоффе заявила, що якщо це буде підтверджено, Білорусь "найімовірніше" порушить Конвенцію про права дитини. Її дії можуть бути визнані злочином проти людяності відповідно до Римського статуту МКС.


Теги: ПутинМіжнародний кримінальний судМеждународный уголовный судУголовное делоОрдер на арест ПутинаДетиДітидепортаціяДепортацияНапад Росії на УкраїнуВойнаВійнаБілорусьБелоруссияКостин Андрей

Дата і час 24 травня 2023 г., 13:22     Переглядів Переглядів: 2162
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.687035