АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 19°C
Харків: 18°C
Дніпро: 21°C
Одеса: 20°C
Чернігів: 17°C
Суми: 18°C
Львів: 10°C
Ужгород: 11°C
Луцьк: 12°C
Рівне: 12°C

АМКУ отримає безперешкодний доступ до приміщень підприємств за рішенням суду – депутати підтримали законопроєкт

Читать на русском
АМКУ отримає безперешкодний доступ до приміщень підприємств за рішенням суду – депутати підтримали законопроєкт
АМКУ отримає безперешкодний доступ до приміщень підприємств за рішенням суду – депутати підтримали законопроєкт
Профільний комітет парламенту рекомендує депутатам схвалити за основу законопроєкт, який передбачає можливість безперешкодного доступу АМКУ на підставі рішення суду до приміщень підприємств, серверів, сейфів, робочих місць працівників.

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендує депутатам ухвалити у першому читанні законопроєкт №9330 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення діяльності Антимонопольного комітету України та розширити повноваження АМКУ.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 283 Кодексу адміністративного судочинства та встановити, що за рішенням суду органам Антимонопольного комітету  може бути надано доступ до  приміщень підприємств, установ та організацій, до місць зберігання інформації, що перебуває у володінні та/або користуванні підприємств чи компаній.

Передбачається, що у разі відкриття провадження за заявою Антимонопольного комітету суд приймає рішення по суті заявлених вимог не пізніше 96 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення заявника до суду.

Рішення суду у справах за заявою АМКУ стосовно доступу до приміщень підприємств підлягає негайному виконанню. Апеляція на рішення суду першої інстанції може бути подана протягом 10 днів з дня його проголошення, однак на час апеляційного розгляду не передбачено зупинення виконання рішення.

При цьому змінами до статті 5 закону «Про судовий збір» пропонується встановити, що органи АМКУ звільненні від сплати судового збору під час розгляду заяв про доступ на підприємства.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Антимонопольний комітет оштрафував п’ять компаній на 4 млн грн за змову на торгах з продажу київської птахофабрики.

Автор: Ярослав Конощук 

sud.ua


Теги: Антимонопольный комитетАнтимонопольний комітет УкраїниЗаконопроектАМКУ

Дата і час 09 червня 2023 г., 10:08     Переглядів Переглядів: 2035
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.55674