АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 20°C
Харків: 21°C
Дніпро: 23°C
Одеса: 23°C
Чернігів: 20°C
Суми: 20°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 13°C
Рівне: 15°C

Ексчлена дирекції «Центренерго» та організатора «тіньового» офісу заочно взяли під варту

Читать на русском
Ексчлена дирекції «Центренерго» та організатора «тіньового» офісу заочно взяли під варту
Ексчлена дирекції «Центренерго» та організатора «тіньового» офісу заочно взяли під варту

ВАКС заочно взяв під варту колишнього члена дирекції ПАТ «Центренерго» Олександра Уварова, якого підозрюють у зловживаннях на 176,8 млн гривень.

Раніше НАБУ оголосило в розшук Уварова. Крім нього, підозру повідомили ексдиректору департаменту «Центренерго» Катерині Токар та керівнику приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрію Короткевичу-Лещенку.

 eiqrdiqtxidetant

За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн гривень.

Нагадаємо, що про схеми Уварова редакція 368.media згадувала ще у 2020 році. Уваров був комерційним директором «Центренерго» ще за часів Януковича. Після приходу до влади нового президента у 2019 році, корупціонери вирішили зробити «тіньовий» офіс для забаганок олігарха Ігоря Коломойського.


Теги: НАБУКороткевич-Лещенко АндрейТокарь ЕкатеринаООО Юнайтед Энерджизаочне засудженнязаочный арестУваров АлександрПАО ЦентрэнергоВАКС

Дата і час 27 червня 2023 г., 16:31     Переглядів Переглядів: 2163
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.800981