АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Путін зробив серйозну помилку, окупувавши Крим і розв’язавши війну, — заступник генсека НАТО

Читать на русском
Путін зробив серйозну помилку, окупувавши Крим і розв’язавши війну, — заступник генсека НАТО
Путін зробив серйозну помилку, окупувавши Крим і розв’язавши війну, — заступник генсека НАТО

Мірча Джоане вважає, що чим більше території України буде звільнено під час наступу, тим сильнішою буде позиція Києва за столом переговорів.

Північноатлантичний альянс продовжить стежити за ситуацією в Росії у контексті подій останніх днів, повідомив Мірча Джоане, заступник генерального секретаря НАТО.

За словами чиновника, внутрішня ситуація в Росії підтверджує, що президент Володимир Путін зробив украй серйозну стратегічну помилку, окупувавши Кримський півострів і розв’язавши війну в Україні. Водночас він стверджує, що позиції Києва за столом мирних переговорів зміцнюватимуться в міру звільнення дедалі нових і нових територій.

"НАТО продовжує стежити за ситуацією в Росії на тлі подій, що відбулися останніми днями. Ці події являють собою внутрішню ситуацію Російської Федерації, яка, однак, підтверджує, що президент Путін, анексувавши Кримський півострів і розпочавши незаконну війну проти України, зробив надзвичайно серйозну стратегічну помилку. У міру того, як Росія продовжує війну, наша підтримка України стає все важливішою, особливо на тлі контрнаступу української армії", — заявив Мірча Джоане.

Мірча Джоане вважає, що чим більше українцям вдасться повернути собі дедалі більше й більше окупованих територій, тим сильнішими будуть їхні позиції за столом переговорів. Водночас представник НАТО підтвердив, що прихильність Північноатлантичного союзу до захисту своїх держав-членів залишається непохитною, і НАТО вкрай уважно ставитиметься до будь-якої загрози.

Довідка: Мірча Джоане — румунський політик, спікер Сенату — верхньої палати Парламенту Румунії (Сенату Румунії, у 2008-2011). Кандидат на пост президента країни на виборах 2009 року, що відбулися 22 листопада й 6 грудня. Поступився з мінімальною перевагою своєму супернику Траяну Бесеску. 17 липня 2019 року його було призначено заступником генерального секретаря НАТО.


Теги: НАТОВійнаВойнаНапад Росії на УкраїнуМирче ДжоанэКримКрымПутинОккупацияокупація

Дата і час 27 червня 2023 г., 19:26     Переглядів Переглядів: 1674
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
0.189106