АНТИКОР — національний антикорупційний портал
МОВАЯЗЫКLANG
Київ: 18°C
Харків: 19°C
Дніпро: 20°C
Одеса: 22°C
Чернігів: 18°C
Суми: 17°C
Львів: 12°C
Ужгород: 14°C
Луцьк: 14°C
Рівне: 15°C

Готують законопроект: у Румунії пропонують перевіряти психічне здоров’я депутатів

Читать на русском
Готують законопроект: у Румунії пропонують перевіряти психічне здоров’я депутатів
Готують законопроект: у Румунії пропонують перевіряти психічне здоров’я депутатів

Румунський депутат після скандальної витівки Діани Шошоаке запропонував створити законопроект про психічну перевірку парламентаріїв

Позафракційний депутат Палати депутатів Румунії Андре Лупу ініціював законопроект, який зобов’яже здійснювати психіатричну експертизу кандидатів у парламентарії, передає Digi24 . Така законодавча ініціатива виникла після скандальної поведінки сенатора Діани Шошоаке.

У понеділок, 26 червня, коли обидві палати румунського парламенту проводили спільне засідання, сенатор Шошоаке вийшла до трибуни, перериваючи виступи свистом і не даючи іншим взяти слова, вимикала мікрофон головуючому на засіданні Альфреду Сімонісу і радила "піти до цирку".

На цьому пригоди Шошоаке не закінчилися: у кулуарах вона почала заявляти, що нібито говорила з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком і домовилася про деескалацію в Росії після спроби заколоту ПВК "Вагнер", таким чином "рятуючи Вашингтон".

До того ж сенатор влаштувала суперечку з прем’єр-міністром Румунії Марчелом Чолаку, якого звинуватила у "продажі країни Америці", на що той назвав її брехункою і порадив іти "до російського посольства".

"Тому сьогодні ми ініціювали закон, який дозволить бути обраними народними депутатами лише тим, хто заздалегідь одержав медичну довідку про психічне здоров’я", – оголосив у вівторок Андре Лупу.

У пояснювальній записці депутат зазначає, що "серйозні психічні розлади можуть впливати на судження та здатність приймати обґрунтовані та зважені рішення, а психіатрична експертиза кандидатів могла би допомогти відсіяти тих, хто може бути вразливим з погляду свого психічного стану та, ймовірно, приймати невідповідні чи неприйнятні рішення на парламентській посаді".


Теги: СкандалДепутатыДепутатиШошоаке ДианаРумуніяРумыния

Дата і час 28 червня 2023 г., 00:04     Переглядів Переглядів: 1624
Коментарі Коментарі: 0


Коментарі:

comments powered by Disqus

’‚Ћђ€ §‘’Ћђ§ћ з Ђ‡Ћ‚ЋЊ

loading...
Загрузка...

Наші опитування

Коли, на вашу думку, можливе закінчення війни в Україні?








Показати результати опитування
Показати всі опитування на сайті
1.250806